Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gulyás: Az elsõdleges cél az ország védelme

888.hu

2018.06.21. 11:12

Magyarország biztonságát garantálni kell, és a Stop Soros törvénycsomag és a hetedik alaptörvény-módosítás ehhez nagymértékben hozzájárul - jelentette ki Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter a csütörtöki Kormányinfón.

Az Országgyűlés szerdán két fontos döntést hozott: az egyik az alkotmánymódosítás, a másik Stop Soros elfogadása. Gulyás Gergely szerint a választási kampányban az átláthatóság jegyében nyilvánvalóvá tették a kormánypártok, hogy milyen szándékaik vannak a migráció korlátozására. Ennek megfelelően terjesztették elő a Stop Soros szövegét, amihez módosításokat is elfogadott az Országgyűlés.

Az elsődleges cél mindig is az ország védelme volt, Magyarország biztonságát garantálni kell, és az alkotmánymódosítás ehhez nagymértékben hozzájárul, ugyanis tartalmazza a kollektív és csoportos betelepítés tilalmát, illetve az első biztonságos ország elvét is. Ez azt jelenti, hogy ha valaki valóban menekült, akkor a menedékjogot annak az országnak kell biztosítania, amely a hazájához legközelebb van. Megjegyezte, ha Magyarországnak ezt a javaslatát – amely egyébként a genfi konvencióból következik – elfogadták volna korábban az unióban, és ezt valamennyi ország teljesíti, akkor komoly vitákat lehetett volna megelőzni.

A magyar kormány álláspontja, hogy a valós menekülteknek az első biztonságos országban kell menedékjogot biztosítani, a bevándorlásra pedig egyértelműen nemet mondott a kormány”

– szögezte le a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Arról is beszélt, hogy a Stop Soros részeként fogadták el az illegális migráció tényállását, amely alkalmas arra, hogy a törvénytelen bevándorlás szervezését az eddigieknél is hatékonyabban tudja a kormány kezelni.

Az elfogadás Magyarország szuverenitását és a biztonság garantálását rögzíti. Az alkotmánymódosítás gyakorlati alkalmazása kizárja, hogy Magyarország bevándorlóországgá váljon”

– magyarázta Gulyás Gergely.

A miniszter elmondta, az alkotmánymódosítást az összes képviselő csaknem 80 százaléka, a Stop Soros törvénycsomagot pedig a jelenlévők mintegy 90 százaléka támogatta. Hozzáfűzte, ez nem azt jelenti, hogy az ellenzék többsége támogatta ezeket, ők továbbra is bevándorláspártiak a miniszter szerint. Úgy fogalmazott: sajnálatos, hogy az ellenzék továbbra is támogatja a bevándorlást, míg Magyarország polgárai elutasítják azt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére