Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gond van Gyurcsány vagyonnyilatkozatával

888.hu

2020.02.05. 09:25

Több mint egymilliárd forint útja tisztázatlan.

Gyurcsány Ferenc nagyjából havi 23 millió forintot költhetett el az elmúlt négy évben – a Világgazdaság a DK pártelnökének elmúlt négy évben leadott vagyonnyilatkozataiból következtetett erre.

Gyurcsány vagyona 1,1 milliárd forinttal csökkent; bár az értékpapírban lévő pénze alig 90 millió forinttal gyarapodott 2016 és a 2019 között, az Altus Portfóliókezelő Kft.-től összesen több mint 1,9 milliárd forint osztalékot vett fel négy év alatt. Gyurcsány vagyonnyilatkozataiból kiderül, hogy 2016-ban csaknem 1,2 milliárd forintos osztalékot kapott cégétől. A Világgazdaság szerint Gyurcsány a következő években további 220–290 millió forintos osztalékokat vett fel.

Az első nagy értékű osztalékkifizetés után a vagyonnyilatkozatában meg is jelent egy valamivel több mint 641 millió forint értékű értékpapír-állomány, vagyis ekkora összeget részvényekbe vagy egyéb értékpapírokba helyezhetett el. Ha utánaszámolunk, ez azt jelenti: már ebben az évben hiányzik több mint félmilliárd forint a vagyonnyilatkozatból. A helyzet pedig fokozódott:

Gyurcsány az egyéb vagyonának gyarapodásáról az évek során sem számolt be.

Volt egy 61 milliós lakáshitele, ami a bankhiteleknél szokásos tempóban csökkent a tavalyi 56,5 millió forintra. A VG értesülései szerint az elmúlt évről szóló beszámolójába bekerült egy ingatlanvásárlás, de ezzel kapcsolatban is csak egy 225 millió forintos foglaló. Ráadásul ennek ellenértékét sem a saját vagyonából fizette, hanem 150 millió forint értékben értékpapírjaira kapott kölcsönt. Vagyis e foglalóra is mindössze 75 millió forintot fordított a meglévő vagyonából. A VG kiszámolta, mit is jelent ez pontosan:

Nagyjából 1,1 milliárd forint útja abszolút tisztázatlan.

Kivéve persze akkor, ha Gyurcsány elég nagy lábon élt ahhoz az elmúlt négy évben, hogy havi átlagban kicsit több mint 23 millió forintot költsön.

Vajon melyik lehet a valószínűbb? A rejtély talán soha nem oldódik meg, de ami biztos: ha Gyurcsányról és pénzről van szó, mindig van mit magyarázkodni.

OLVASTAD MÁR?

A rémhírek aranykora

A rémhírek aranykora

Nem véletlenül hazudnak. Számukra a hamis információ a termék, amellyel nem tájékoztatni, hanem manipulálni akarnak. 

Operatív törzs: szűrnek minden idősotthonban élőt és ellenőrzik a szabályok betartását is

Egyetlen nap alatt 11 halálos áldozatot követelt a járvány, közülük négyen egyetlen idősotthon lakói közül kerültek ki, ezért Müller Cecília az ilyen intézmények azonnali ellenőrzését rendelte el. A Mentőszolgálat szakemberei folyamatosan szűrik az ott élőket, mert az ilyen otthonokban végzetes következményekkel járhat a járvány terjedése.

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Novák Katalin: egyetlen forintot sem vonunk meg a családoktól a járványügyi védekezés miatt

Minden korábban meghozott családpolitikai intézkedés érvényben marad annak ellenére, hogy a kormánynak jelentős összegeket kellett átcsoportosítani a koronavírus-járvány elleni eredményes védekezés érdekében – erősítette meg Novák Katalin, az Emmi ifjúsági és családügyi államtitkára.

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Varga: az EU-tól még nem jött semmi, de az ország éves jövedelmének ötöde a védekezést szolgálja

Magyarország éves jövedelmének mintegy 20 százalékát fordítja a koronavírus elleni védekezésre, ezzel a kormány minden ötödik forintot a családok és a vállalkozások támogatására szán – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter Facebook-videójában a pénzügyi akciócsoport megbeszélését követően.

Lemondásában beismerte az EU járványügyi tehetetlenségét az Európai Kutatási Tanács elnöke

A koronavírus okozta világjárványra adott európai válasz késlekedése miatt beadta lemondását Mauro Ferrari, az Európai Kutatási Tanács elnöke – erősítette meg Johannes Bahrke, az Európai Bizottság digitális gazdaságért, valamint kutatásért és innovációért felelős szóvivője szerdán.

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Karácsony és a nagyvárosi polgármesterek véleményét is kikérve dönt a kormány a további korlátozásokról

Ennyit arról, hogy Magyarországon nincs demokrácia és az ellenzéki városvezetőket elnyomja a kormány...

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére