Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gengszterváltás: Kunhalmi sumákoló polgármestere átigazol Gyurcsányhoz

M. Kovács Róbert

2020.02.20. 16:30

Egy pártban, ahol a KISZ-vagyont privatizáló elnök mellett akad fehér keresztényeket gyűlölő polgármester, és csak a farokmutogató perverzek hagyják el maguktól a közösséget, bőven elfér olyan politikus is, aki valahogy mindig a közelében volt az MSZP-s sumákságoknak a XVIII. kerületben. Úgyhogy nem meglepő: Kunhalmi mentoráltja, Szaniszló Sándor pestszentlőrinci polgármester a DK-hoz igazol.

Újabb eset bizonyítja,

hogyan húzták csőbe saját szavazóikat az ellenzéki szivárványkoalíció pártjai,

hiszen miután Óbudán Kiss Lászlót, Pestszentlőrincen pedig Szaniszló Sándort választották meg az MSZP-szimpatizánsok, most mindkét politikus átült a Gyurcsány-pártba.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Közös indoklásuk szerint:

A polgármesteri programunk végrehajtásához a DK politikai közösségétől kaptunk megfelelő garanciákat és politikai támogatást. Másrészt az európai politikát illetően az a vonal áll hozzánk a legközelebb, amelyet a Dobrev Klára vezette EP-delegáció képvisel például az európai minimálbér, minimálnyugdíj és családi pótlék kérdésében.

MTI/Kovács Tamás

Mondjuk az valahol érthető, hogy Szaniszló Sándornak tetszik a gyurcsányi vonal, hiszen ahogy a „Böszme” dugdossa ide-oda a százmilliókat, úgy Szaniszló is képes bűvészkedni a tulajdonában lévő ingatlanokkal. Ő volt az, aki még képviselőként bukott le, mert

luxusingatlanjai összevásárlását „csere” és „eltartási szerződés” csúsztatásokkal igyekezett elfedni vagyonnyilatkozatában.

Bár az korábban is megszokott volt, hogy Pestszentlőrincen a szocialista erős emberek (lásd: Simon Gábor) hihetetlen vagyongyarapodásra képesek. Szaniszló akkor keveredett botrányba, amikor

kiderült: a tulajdonában lévő 6 ingatlanja közül kettőnél is igyekezett elfedni, hogyan vásárolta azokat.

2016-os vagyonbevallásában egy 2015-ben vásárolt Szent István körúti lakás megszerzésének jogát eltartási szerződésből származónak tüntette fel, miközben a tulajdoni lapon adásvétel szerepelt. Majd véletlenül ugyanígy „tévedett” Szaniszló, amikor szerinte „cserével” szerzett egy Várnegyedben fekvő lakást, amit a földhivatal szintén adásvétellel szerzett ingatlanként adminisztrált.

Az is meglehetősen szaglott, hogy bár egy korábbi nyilatkozata szerint a tulajdonában lévő 6 ingatlanból háromban ő és családtagjai laknak, 2015-2018 között Szaniszló minden évben bevallott „ingatlan-bérbeadásból” származó 960-980 ezer forintot, majd 2018-ban hirtelen megháromszorozta az összeget és 2019 januárjában leadott bevallásban már 3,6 milliónyi lakbérbevételt tüntetett fel.

A legszebb az egészben, hogy Szaniszló mentora az MSZP jó humorú, ajtóakrobata nagyasszonya, Kunhalmi Ágnes volt, ő kampányolt tavaly ősszel a kerületben kétes ügyletei miatt annyira nem kedvelt polgármesterjelölt mellett.

Megvan a véleményem erről az egészről,

MTI/Szigetváry Zsolt

de annak a jelentősége nem mérhető össze azzal a feladattal, amelyet a XVIII. kerületi emberektől kaptam. Köztársaságpárti képviselőként az a feladatom, hogy együtt dolgozzam Szaniszló Sándorral a kerületért, és együtt is fogunk”– fogalmazott az Indexnek adott válaszában Kunhalmi Ágnes.

Érezhető Ágnes asszony szavain a csalódottság, de ez nem csoda, többnyire így érez, akit pofára ejtenek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére