Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

G. Fodor Gábor: a keresztény kultúrához való viszony sorskérdés

Bertha László

2019.03.26. 14:15

A keresztény kultúrához való viszony nem vitakérdés, hanem sorskérdés - jelentette ki G. Fodor Gábor, a Századvég elnöke az alapítvány Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáján.

G. Fodor Gábor köszöntőjében kiemelte, hogy a mai európai ember számára magától értetődő dolgokat köszönhet a keresztény kultúrának. Ilyen például a házasságnak az a felfogása, hogy az egy férfi és egy nő önkéntes választásán alapul vagy a család, amelyben él.

A keresztény kultúrából fakad a törvény előtti egyenlőség felfogása, de a szekularizáció gondolata, sőt a liberalizmus is.

Ezekért az európai ember számára egyértelmű dolgokért is meg kell azonban küzdeni, hiszen éppen

azt a legkönnyebb elveszíteni, ami magától értetődő”

– szögezte le a Századvég Alapítvány elnöke, aki egyben portálunk, a 888.hu főszerkesztője is.

G. Fodor Gábor meglátása szerint a „vállrándítás kultúrájában élünk”, amelynek természete, hogy vállat von a rá leselkedő veszélyekre. A közöny kultúrájával az „őrzés és az elevenen tartás szellemét” kell szembeállítani – tette hozzá a Századvég elnöke az MTI beszámolója szerint.

A Mit köszönhetünk a keresztény kultúrának? címmel megrendezett konferenciáról percről percre közvetítéssel jelentkeztünk, melyet itt lehet elolvasni. A Századvég Alapítvány nyolcpontos állásfoglalását pedig itt találjátok.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére