Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fülöp Attila: Attól, hogy valaki autizmussal él, attól még a nemzet természetes tagja

888.hu - Origo

2021.04.02. 21:00

Az autizmus világnapja (április 2.) alkalmából megható videót tett közzé a Facebook-oldalán a magyar kormány szociális ügyekért felelős államtitkára – írta meg a Origo.

Az Origo megírta, hogy Fülöp Attila a videójában kihangsúlyozta, hogy a kormány számára fontos az autista honfitársaink is. Fontos, hogy ők is a nemzet természetes részeinek érezzék magukat, ezért támogatják a DATA szolgáltatásfejlesztési programot, amely mobilapplikációval segíti az autista gyermekek és felnőttek mindennapjait.

Milyen egy autista kislány ölelése? Mit keresnek a kommunikációs kártyák egy fürdőszobában? És miben segít egy autista gimnazista?

– kérdezte az államtitkár.

Az érzéseimet nehezen mutatom ki, de attól még nekem is vannak„ – nyomatékosította a szociális ügyekért felelős államtitkár, hozzáfűzve:

Márkus László és felesége, Zsuzsa 4 lányt nevel, közülük a 10 éves Virág és a 16 éves Lilla autista. A lányok nem Lászlóék vérszerinti gyermekei, nevelőszülőként biztosítanak számukra otthont.

Ma a világ ikonikus épületei kékbe borulnak, így emlékeztetve mindenkit az autizmus világnapra; és arra, hogy mindannyian felelősek vagyunk egymásért – emelte ki Fülöp Attila.

A Márkus család nagy áldozattal és szeretettel óvja-védi a rájuk bízott gyerekeket, azt vallják, hogy akinek segítségre van szüksége, annak segíteni kell – László nagylelkű segítő munkáját 2019-ben Szent Anna díjjal ismerték el.

A szociális ügyekért felelős államtitkár értékelése alapján:

minden világnap annyit ér, amennyit ebből a napból a hétköznapokba is át tudunk vinni, ezért minden nap azért dolgozunk, hogy autista honfitársaink is a nemzet természetes részeinek érezzék magukat.”

 

Fülöp Attila szeretett volna a mai világnapon személyesen is találkozni az autista Virággal és Lillával, de a járvány miatt egyenlőre csak virtuálisan látogathatja a családot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére