Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Főzik a feketelevest az ellenzéki önkormányzatok

888.hu

2020.11.24. 09:00

Megdrágíthatja az életet, ha valakinek úgy hozta a sors, hogy ellenzéki vezetésű önkormányzat területén lakik. Azok is isszák a levét, akik nem szavaztak rájuk.

A koronavírus-járvány idején fogja növeli a kerületben lakók költségeit a DK-s Niedermüller Péter Erzsébetvárosbanírta a Ripost.

Azt gondolom, hogy ez nincs rendjén, attól, akinek van autója, nyugodtan lehetne több pénzt kérni”

– mondta. Azt, hogy mennyivel növelné a parkolási díjat, nem árulta el, de a nyáron a BKV-jegyárak 2-2,5-szereséről beszélt, ami 700-800 forintos óránkénti parkolási díjat jelent. A lakbért pedig jövedelemszinthez kötné.

Hónapok óta új lakásrendelet létrehozásán dolgozik az I. kerületi önkormányzat – mondta a kerület baloldali polgármestere online fogadóóráján. V. Naszályi Márta a megüresedő műemlék házakat szociális lakásokként akarja kiadni. A helyi Fidesz ezt felháborítónak tartja. Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő szerint a polgármester az ott élőkkel nem egyeztetett, sok száz budavári polgár lakhatását teszi bizonytalanná.

Egyes esetekben két és félszeresére emelkedne a kerületiek lakbére.

Józsefvárosban Pikó András is visszaél a rendkívüli jogrenddel:

növeli az építmény-, telek- és kommunális adót. Azt reméli, hogy ezzel a baloldali városvezetés közel 170 millió forintos bevételhez jut.

A magánszemélyekre kivetett kommunális adó így 10,8 százalékkal, a telekadó 10,9 százalékkal, az építményadó pedig 6,3 százalékkal emelkedik. A józsefvárosi Fidesz felháborítónak tartja, hogy a kerületiek megsarcolására használja a polgármester a veszélyhelyzetet, és ezt a pénzt – családonként mintegy 10 ezer forintot – a józsefvárosiak zsebéből veszi ki ebben a koronavírus okozta, mindenkit sújtó helyzetben. Felszólították, hogy vonja vissza a rendeletet.

Bár az óvodai és bölcsődei dolgozók is nagyon leterheltek a járvány miatt, idén sem lesz 13. havi fizetés Józsefvárosban.

Utoljára plusz egyhavi összeget az előző városvezetés adott a kerület dolgozóinak.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere napok óta azt hangoztatja, hogy adóemelésre lenne szükség a fővárosban, és az új teher azokat a nagyobb vállalkozásokat sújtaná, amelyek eddig nagyjából átvészelték a válságot. „A 2021-es lesz az elmúlt évtizedek legtakarékosabb fővárosi költségvetése” – írta a Facebookon a Párbeszéd társelnöke. Az is kiderült, hogy

nem akar költeni kátyúzásra, vízműhálózat-felújításra.

És hogy a vidéki emberek se maradjanak ki az önkormányzati áremelésekből, íme, Hódmezővásárhely (rossz) példája.

Márki-Zay Péter polgármester visszaélt a különleges jogrend adta lehetőséggel, és az önkormányzat véleményezőülésén hozott döntéseket az emberek kárára.

Bevezette a földadót: 6, illetve 3 ezer forintot kell fizetniük hektáronként a földtulajdonoknak a bérbe adott föld után. A gyermekétkeztetés díját is 7,15 százalékkal megemelte. Sőt, aki diétás étkezést vesz igénybe, annak 9,8 százalékkal kell többet fizetnie. A szociális bérlakások díját is feljebb vitte 8 százalékkal, ezzel a leginkább rászorulókat hozta nehéz helyzetbe.

Hozzátehetjük, a kormánypárti városvezetők településeiről ilyen rossz hírek nem érkeztek. A kormány az emberek pártján áll, az adócsökkentésben érdekelt, nem az adóemelésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kabaré: egy másik riporter kérdései elől is elfutott a magát beoltató Hiesz György

Kabaré: egy másik riporter kérdései elől is elfutott a magát beoltató Hiesz György

Edzésnek tökéletes volt a mai nap a szocialista polgármester számára.

7:59 – A nap legfontosabb hírei

7:59 – A nap legfontosabb hírei

Miután kiderült, hogy Hiesz György, László Imre és Falus Ferenc is előretolakodtak már az oltásért, ennek dacára Gyurcsányék mégis tovább rombolnák az emberek oltásokba vetett bizalmát – ezúttal egy törvényjavaslattal....

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére