Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Folytatják a nyomozást az Alstom-botrányban

Bertha László

2017.04.04. 07:28

Meghosszabbították a nyomozást az Alstom metrókocsik 2006-os beszerzése ügyében. Továbbra is két embert gyanúsít a hatóság, egy fõ ellen pedig nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.
Meghosszabbították a nyomozást az Alstom metrókocsik 2006-os beszerzése ügyében. Továbbra is két embert gyanúsít a hatóság, egy fő ellen pedig nemzetközi elfogatóparancs van érvényben – írja a Magyar Idők.

A lap beszámolója szerint a Központi Nyomozó Főügyészség augusztus 3-ig hosszabbította meg a nyomozást. Az ügyben továbbra is két embert gyanúsítanak, valamint egy harmadikkal szemben nemzetközi és európai elfogatóparancsot bocsátottak ki. Az eddig kihallgatott gyanúsítottak egyike sem közszereplő.

A szökésben lévő férfi Terner Géza, aki több korrupciógyanús ügyben is érintett. A férfit tavaly őrizetbe vették ugyan, ám a bíróság nem rendelte el előzetes letartóztatását, azóta pedig nyoma veszett.

A Központi Nyomozó Főügyészség 2016 szeptembere óta nyomoz a 2-es és a 4-es metróvonalra beszerzett francia gyártmányú metrókocsik ügyében. A nyomozás vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények miatt folyik.

Az ügyben komoly szerepe lehet az akkor regnáló szocialista-liberális kormánynak és városvezetésnek. Medgyessy Péter volt kormányfő a metrókocsi-szerződés aláírása után nem sokkal mintegy 180 millió forintnak megfelelő eurót kapott tanácsadás címén az Alstomtól. Az összeg egy része, mintegy 70 millió forint később az akkoriban a kormány utazó nagyköveteként is tevékenykedő politikus feleségének a számlájára került – írja a Magyar Idők.

Az Alstom kocsik beszerzésétől különválasztva a 4-es metró beruházásával összefüggésben egy másik nyomozás is tart, ezt fokozott ügyészi felügyelettel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le. Ebben az ügyben június 23-ig hosszabbították meg a nyomozást.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére