Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali önkormányzatok nem segítik, hanem tovább terhelik a lakosokat, a vállalkozásokat

888.hu - MTI

2020.10.29. 17:50

Miközben a kormány a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került családokat és vállalkozásokat igyekszik segíteni, addig a baloldali önkormányzatok a járvány alatt sem segítik, hanem tovább terhelik a lakosságot és a vállalkozásokat – mondta Böröcz László, a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

 

A baloldal válságkezelése mindig a megszorításokból áll: így volt kormányzásuk alatt, és most, a koronavírus-járvány idején is ezt az utat választották – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Böröcz László hangsúlyozta:

amíg a kormány gazdaságvédelmi intézkedésekkel, adócsökkentésekkel segít, addig a Karácsony Gergely által vezetett fővárosi önkormányzat a Budapesten működő vállalkozások megadóztatását készíti elő.”

Arról is beszélt, hogy miközben a fővárosi vendéglátóhelyek a túlélésért küzdenek, V. Naszályi Márta (Párbeszéd), az I. kerület polgármestere egyes esetekben háromszorosára emeli a vendéglátóhelyek teraszai után fizetendő közterület-használati díjakat.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese rámutatott: ezzel szemben

a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat ugyanezeket a közterület-használati díjakat a felére csökkentette a helyi vállalkozások segítése érdekében.

A „baloldali sarcpolitika” további példájaként említette, hogy a DK-s Niedermüller Péter vezette Erzsébetvárosban az építményadót emelték meg, Kispesten pedig Gajda Péter MSZP-s polgármester a piaci árusokat sarcolja.

Hasonlóképpen

az emberekkel akarja megfizettetni a járvány okozta válságot többek között Miskolc, Ózd, Eger, Gyöngyös, Vác, Baja, Aba és Budakalász baloldali vezetése”

– jegyezte meg Böröcz László, úgy fogalmazva: ezeken a településeken egymást érik a megszorítások, az adóemelések, a lakbér- és bérletidíj-emelések, sőt van, ahol a temetkezési és közlekedési díjakat emelték.

„Fizetést csökkentenek, vagy egyenesen elbocsátják a dolgozókat, a családokat pedig bölcsődei gondozási díj befizetésével terhelik” – mondta.

Összegzése szerint

a baloldal nemcsak a parlamentben nem segíti a járvány elleni védekezést, hanem azokon a településeken, ahol ők vannak hatalmon, még tovább növelik a lakosok és a vállalkozások terheit.

Arra a felvetésre, hogy Szabó Tímea (Párbeszéd) visszavonta azt a javaslatát, amely szerint a nyugdíjasoknak gyakorlatilag megtiltanák a fővárosi közlekedési eszközök használatát, a politikus úgy reagált:

megdöbbentő, amit a Párbeszéd művel, de komolytalanná is teszi egyben a pártot. A baloldali ellenzék politikai cirkuszt csinál minden ügyből”

– fogalmazott.

Az esetről itt írtunk bővebben:

Komolytalan a Párbeszéd: nyolc órán belül visszavonták járványügyi javaslataikat

Ismét bebizonyosodott, hogy a baloldali pártok soraiban alkalmatlan emberek ülnek. Hétfőn Szabó Tímea, a Párbeszéd nevű parazitapárt frakcióvezetője nagy lendülettel jelentette be, hogy járványügyi javaslatcsomaggal álltak elő. A 11 pontból álló csomag rendkívül szigorú volt, Magyarország teljes leállításával járt volna. A legnagyobb visszhangot viszont az váltotta ki, hogy a Párbeszéd korlátozni akarta a tömegközlekedési eszközök [...]

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Brüsszel ellopta a lovainkat

Az uniós szóvivő megnyilatkozott. Zárjuk mi is a napot egy viccel.

Így finanszírozza Soros György az Európa Tanácsot

Így finanszírozza Soros György az Európa Tanácsot

Erre az Európai Jogi és Igazságügyi Központ igazgatója világított rá egy interjúban. A szakértő állítását az Európa Tanács éves pénzügyi jelentésére alapozza. Szerinte azzal, hogy az Európa Tanács pénzbeli támogatást fogad el magánszemélyektől, kérdésessé válik a szervezet politikai függetlensége.

Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Trump: akkor engedem Bident a Fehér Házba, ha bizonyítja, hogy szavazatait legálisan szerezte

Ismét Trump van nyeregben, miután fontos helyeken sikerült bizonyítani több tízezer szavazat elcsalását. Egyre több esély van arra, hogy a Legfelsőbb Bíróság érvényteleníteni fogja több tagállamban is a szavazás eredményét.

Gyurcsány Ferenc megint lebukott

Gyurcsány Ferenc megint lebukott

Ferenc testvér annak idején még simán vétózott volna a lengyelekkel közösen.

Izrael újabb iráni atomtudóst gyilkoltathatott meg Teherán közelében

Izrael újabb iráni atomtudóst gyilkoltathatott meg Teherán közelében

2010 óta több perzsa atomtudóst is meggyilkoltak – Irán Izraelt vádolja a merényletekkel.

USB-kártyákkal csalta el Biden a választást Pennsylvaniában?

USB-kártyákkal csalta el Biden a választást Pennsylvaniában?

Nagyjából 120 ezer voks jogszerűségét kérdőjelezi meg az amerikai haditengerészet korábbi parancsnokának vallomása.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére