Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felszámolja a migránsgettókat Dánia

Bohár Dani

2019.05.18. 10:58

A dánoknál betelt a pohár, elegük van a bevándorlásból. Nem véletlen, hogy az európai parlamenti és a júniusi dán parlamenti választások fő kampánytémája is a migráció. A skandináv országban forgatott a Hír TV Informátor c. műsora.
Havi 300 000 a semmire

Dánai egy öt és fél milliós lakosú gazdag állam, az egy főre jutó GDP-t tekintve a világ tíz legjobb módú országa között van. Ahogy szokták mondani, van mit a tejbe aprítani. Legalábbis eddig így volt. A bevándorlási hullám azonban megtépázta a jóléti országot is. Stábunk több olyan közel-keletivel beszélgetett, akik arról számoltak be, hogy havonta körülbelül 7000 dán koronát kapnak segély címén, munkájuk ugyanis nincs. Ez az összeg 300 000 forintnak felel meg, amely nem rossz a semmiért. A bevándorlók arra hivatkoznak, hogy azért nem dolgoznak, mert nem rendelkeznek megfelelő nyelvtudással, pedig rengeteg program van, amely optimális esetben azt segítené, hogy a külföldiek megtanuljanak dánul. A hatalmas munkanélküliség nemcsak a szociális rendszert terheli le, hanem táptalaja a bűnözésnek is. Koppenhága Norrebro kerületében rendszeresek az erőszakos bűncselekmények, a rablások, lopások, valamint virágzik a drogkereskedelem is.

A dán gettók

Dániában a hivatalos politikai kommunikációban és a sajtóban is gettónak hívják azokat a városrészeket, amelyek szociális problémákkal küzdenek, illetve az ott élők többsége nem európai országból származik. A fővárosban egyébként összesen hét gettónak minősített terület van, az egész országban pedig 30. 2018 márciusában a dán kormány bejelentett egy intézkedési tervet, amely értelmében 2030-ig fel kell számolni az összes gettót. Egy biztos, nem lesz könnyű dolguk.

Amikor már egy liberálisnak is elege van a bevándorlókból

“Különböző problémáink vannak a migrációval, ezek egy része gazdasági baj, aztán van kulturális és szociális nehézség is” – ezeket Joachim Olsen mondta az Informátornak. A dán parlament migrációért felelős szóvivője szerint Dánia képtelen befogadni több menekültet, hiszen a már itt lévőket sem tudja integrálni. Kemény szavak ezek az eddig egyébként teljesen politikailag korrekt és bevándorláspárti ország egyik vezető politikusának szájából. Joachim Olsent pedig idegengyűlölettel aligha lehet vádolni, hiszen a Liberális Szövetség nevű párt egyik parlamenti képviselőjéről van szó.

Bevándorlásellenesek a dán parlamentben

“Ők nem akarják a mi kultúránkat, ők a saját kultúrájukat akarják megtartani és azt akarják, hogy az legyen a dán kultúra. Ez az oka annak, hogy gettóink vannak” – mondta Rasmus Paludan az Informátornak. A Stram Kurs, azaz Kemény Vonal nevű párt alapítója és vezetője korábban migrációellenes nyilatkozataival és akcióival hívta fel magára a figyelmet. 2017-ben alapította meg pártját. Friss felmérések szerint Rasmus Paludannak komoly esélye van arra, hogy a június 5-ei választások után bekerüljön a Folketingetbe, vagyis a dán parlamentbe. A Stram Kurs politikai programjai között olyan elemek szerepelnek, mint az iszlám vallás betiltása Dániában vagy a menekültstátusszal rendelkezők kitoloncolása az országból.

“A probléma az, hogy a muszlimok nem értik, hogy mi azért virágzunk ennyire, mert nem vagyunk muszlim ország. Mi demokratikus európai országok vagyunk, nem értik meg, hogy az a jólét – amit ők egyébként nagyon szeretnének, mert nagyon imádják a pénzünket, az egészségügyi ellátásunkat, a rendezett társadalmunkat – nem értik, hogy minden azért van, mert mi nem vagyunk muszlimok. Ha te egy muszlim társadalomban élsz, esélyed sincs arra, hogy jó társadalom legyen, mert az, hogy a mi társadalmaink ennyire jól működnek az az individualizmustól van, ami a fejlődésünket garantálja. Ez lehetetlen a muszlim kultúrában. Ők nem értik ezt, azt hiszem kognitív disszonanciában szenvednek. Szóval ők idejönnek, szeretik a pénzünket és azt akarják, hogy itt is minden olyan legyen, mint az ő pöcegödör kultúrájukban.”

Dániában június 5-én tartanak parlamenti választásokat, nemcsak a Stram Kurs, hanem NyeBorgerlige vagyis az “Új Jobb” nevű politikai formáció is esélyes arra, hogy képviselői a nyártól már a parlamentben üljenek majd.

Dánia szinte minden évben elnyeri a világ legboldogabb országának járó elismerést. A jelenlegi helyzetet elnézve kíváncsian várom, hogy néhány évtized múlva a skandináv ország még mindig a legboldogabb hely lesz-e a világon, vagy csak már emlékként tekintenek vissza azokra az időkre, amikor ők voltak azok.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Orbán Viktor: a kormány a legfontosabb kérdésekben megerősítést kapott

Az Országgyűlés hétfőn délután 1 órától kéthetes üléssel kezdte meg őszi munkáját, Orbán Viktor napirend előtt szólalt fel.

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor levelet írt a fideszes önkormányzati képviselőknek

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke levélben fordult a kormánypártok új önkormányzati képviselőihez és polgármestereihez, azt kérve tőlük: saját településükön, ha ellenzékben dolgoznak is, azt támogassák, ami jó az adott városnak vagy falunak – közölte az Origo a Bereznai Csaba képviselő által a közösségi oldalán nyilvánosságra hozott levél alapján hétfőn.

Charlie, a láncfűrészes

Charlie, a láncfűrészes

Hollywood nem pusztán klisékkel dolgozik, de cenzort telepített mindannyiunk agyába, ott vicsorog, onnan ítélkezik, és amit a politikailag korrekt tucatítélkezéssel kivet belőlünk, az nem is létezik.

A boszniai Bihács polgármestere megvonja a támogatást az illegális bevándorlóktól

Suhret Fazlic a válságintézkedések között említette, hogy a városi vízmű nem fog napi 20 ezer liter vizet szállítani a migránstáborba – közölte az M1 hétfő reggeli műsorában a Bihácsról bejelentkező tudósító.

Ébredjetek már fel fiatalok!

Ébredjetek már fel fiatalok!

Igen, hozzátok beszélek, akik jókat derültök egy „szemkilövető” Gyurcsány Ferencen, ámuldoztok, hogy milyen menő, miközben ízléstelenebbnél ízléstelenebb módon gúnyoljátok ki azt, aki tesz is értetek valamit. Tudatlanság ez? Nem hiszem. Csupán megvezetés. Ez nekik nagyon jól megy.

Egyelőre nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés

Nem tud megalakulni a Fővárosi Közgyűlés addig, amíg nem emelkednek jogerőre a kerületi polgármester-választások eredményei, mert csak a kerületi eredmények alapján állapítható meg a közgyűlés összetétele.

Előrehozott választások lesznek Észak-Macedóniában

Április 12-én előrehozott parlamenti választást tartanak Észak-Macedóniában – ebben állapodtak meg a legnagyobb politikai pártok vezetői vasárnap este.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére