Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feloldották a ferihegyi repülõtér lezárását

888.hu

2018.08.16. 06:25

Feloldották a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülõtér 2B termináljának lezárását szerda éjjel - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság.

Hajdu Márton azt mondta, hogy egy túlmelegedett, izotópot tartalmazó csomaghoz riasztották őket.

A helyszíni vizsgálatok biztonságos és gyors lebonyolítása érdekében a szükséges mértékig korlátozták az érintett terminál forgalmát.

A vizsgálatok megállapították, hogy egészségre ártalmas izotóp nem került a környezetbe. Ezért a repülőtér forgalmának korlátozása a továbbiakban nem indokolt a katasztrófavédelem szerint, tehát visszatérhet az üzemszerű működés.

Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője közölte, hogy a 2B-ről induló járatok késhetnek, reggelre azonban helyreáll a menetrend. A fennakadás nyolc járatpárt érintett – jegyezte meg.

Kurucz László megerősítette az MTI információját, miszerint egy irídiumizotópot tartalmazó konténer okozott fennakadást, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az utasok végig biztonságban voltak.

Bálint Gabriella, az Országos Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére kiemelte: a rendőrség a protokollnak megfelelően végrehajtott biztonsági intézkedést követően plusz létszámot vezényelt a helyszínre annak érdekében, hogy zavartalanul folytatódjon a korábban kiürített terminálra visszatérő utasok biztonsági ellenőrzése.

A Turkish Airlines egyik gépe szállította teljesen legálisan, ólomkonténerben a sugárzó anyagot – irídium 192-es izotópot – az Országos Sugárbiológiai Intézetnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére