Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Félmilliárdot csalt el egy netbankos csalómaffia

888.hu

2018.09.01. 09:25

Az eddiginél kifinomultabb módszert alkalmaz a netbankolásokra szakosodott csalómaffia. A korábbi gyakorlat szerint egy adott bank nevében, eredetinek látszó e-mailben kérték a felhasználók adatait, így a PIN-kódot is, "adategyeztetés" címén. A Magyar Nemzeti Bank és a pénzintézetek felvilágosító kampányának köszönhetõen mára tudatosult a felhasználókban, hogy a bankok soha nem kérnek személyes adatokat e-mailben vagy telefonon. A maffia így módszert váltott - írja a Magyar Idõk.

A miskolci cég számlájáról hatmillió forintot utalt el egy netbanki csalómaffia belföldi magánszámlára. A cég feljelentése nyomán „egy kis hegyi faluban élő” K. Gy.-né számláján tisztázatlan eredetű 590 millió forint nyomait találták meg a rendőrök. A számláról a hatóságnak mindössze négymillió forintot sikerült zárolnia, 586 milliót már továbbutaltak, vélhetően a Távol-Keletre. Az asszony nem adott magyarázatot a pénzmozgásra. A nyomozás ismeretlen tettes ellen indult, gyanúsított egyelőre nincs.

A károsult miskolci cég és az OTP között közben jogi vita alakult ki. A cégvezető szerint a bűnözők a bank biztonsági rendszerét használták ki, mivel a pénzintézet biztonsági rendszerének le kellett volna tiltania a cég nevében történő smartbank szolgáltatást, miután a csalók többször is sikertelenül próbálták a nevükben elindítani az utalásokat.

Az ügyben az OTP Bank károsultként szintén feljelentést tett. K. Gy.-né nevéhez kapcsolódóan már több megyében érkezett feljelentés különböző csalások gyanúja miatt, így a rendőrség az ügyek egyesítését tervezi – olvasható a Magyar Időkben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére