Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Felkavaró: ilyen volt belülrõl a veronai tragédia

Tóth Dalma

2017.01.22. 18:58

Vígh György és felesége az olasz sajtónak elmesélte, hogyan mentették a diákokat az égõ buszból. Sajnos saját gyerekeiket már nem tudták megmenteni. Felkavaró történet következik.

A testnevelő tanár és felesége fáradhatatlanul mentették a diákokat a buszból.

Vígh György még reménykedett, hogy a veronai buszbaleset egyik még azonosítatlan, súlyos sérülésekkel kórházban fekvő áldozata az ő fia, a 30 éves Balázs. Később viszont egyértelművé vált, hogy a tanár mindkét gyermekét elvesztette. Balázst a Ferencváros jégkorong-szakosztálya is gyászolja.

 

A Dunakeszi Kinizsi is elvesztette az egyik játékosát, a 15 éves Botondot.

 

Klubja így emlékezett meg a fiúról:

Vígh György felesége, Erika megpróbálta megmenteni 18 éves lányukat, de nem sikerült. Az édesanya azt mondta, soha sem fogja megbocsájtani magának a történteket.

Lánya, Laura a barátjával vett részt a sítúrán. A pár egymás mellett ült a buszon, amikor nekiütköztek a híd pillérének. A lány lecsúszott, és beszorult a szék alá.

Megpróbáltam kivonszolni, de nem sikerült"

– mondta az édesanya az corriere.it-nek.

Sajnos a tűz épp belobbant, ami öt méterrel hátradobta őt. Egy pillanat múlva a lángokon kívül már semmit nem lehetett látni. 

A buszon utazó diákok szerint a lángok elképesztő sebességgel terjedtek a busz elejétől hátrafelé.

A túlélőknek pszichológus segít, hogy fel tudják dolgozni a történteket.

Adányi László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat katasztrófavédelmi programvezetője elmondta, hogy a gyerekek nem szívesen beszéltek a katasztrófáról, amelynek idején nagy részük ébren sem volt. A busztragédia túlélőire még hosszú pszichológiai utókezelés vár.

Mindeközben mentőhelikopterrel érkezett meg a budapesti Honvédkórházhoz a péntek éjjeli veronai buszkatasztrófa két súlyos sérültje. Az M1 tudósítójának tájékoztatása szerint a két súlyos sérültet a ferihegyi repülőtérről vitték a Honvédkórházhoz a helikopterek, míg a baleset harmadik súlyos sérültje mentőautóval érkezik Veronából, várhatóan az esti órákban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére