Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feljelentik Márki-Zayt egy szabálytalanul értékesített önkormányzati lakás miatt

888.hu

2019.02.28. 18:00

A hazug polgármester nagy bajba kerülhet, mert rábólintott egy szabálytalannak tûnõ lakáseladásra. Az ügy körülményeit a rendõrség fogja kivizsgálni.

A hazug polgármester nagy bajba kerülhet, mert rábólintott egy szabálytalannak tűnő lakáseladásra. Az ügy körülményeit a rendőrség fogja kivizsgálni.

Feljelentést tesz a Fidesz egy szabálytalanul értékesített önkormányzati lakás miatt Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea (MSZP) alpolgármester és Nagy Ernő szocialista képviselő ellen, akinek lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolta meg az ingatlant – mondta Hegedűs Zoltán csütörtökön.

Hegedűs, aki a kampányban Márki-Zay ellenfele volt, jelenleg pedig a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője, elmondta, hogy Nagy Ernő szocialista politikus szabálytalanul segítette bérlakáshoz a lányát. Nagy a hódmezővásárhelyi Lakásügyi Tanácsadó Testület tagja, és a lánya lakáshoz jutásakor eltitkolta a kettejük közötti rokoni kapcsolatokat.

A szocialista képviselő szintén szabálytalanul járt el, amikor a tartalmilag és formailag is hibás pályázat ellenére jóváhagyta, hogy meghosszabbítsák lánya bérleti szerződését, ami feltétele volt annak, hogy néhány nappal később kedvezménnyel megvásárolhassa a lakást - közölte a frakcióvezető.

Márki-Zay Péter és Kis Andrea figyelmen kívül hagyta a helyi lakásrendelet előírásait, amikor meghosszabbították a bérleti szerződést. A hűtlen kezelés gyanúja is felmerül, mivel az ingatlanértékesítéshez közgyűlési jóváhagyás kellett volna, a képviselő lánya pedig nem lett volna jogosult arra, hogy 40 százalék kedvezménnyel vásárolja meg az ingatlant - hangsúlyozta Hegedűs Zoltán.

Dokumentumok bizonyítják, hogy a szoci képviselő lánya már a hódmezővásárhelyi lakás bérleti jogát is szabálytalanul szerezte meg. Egy ilyen önkormányzati ingatlan bérleti jogának megszerzéséhez ugyanis hároméves helyben lakás szükséges, ezt a szoci képviselő egy rendelettel oldotta meg. Szintén szabálytalan volt, hogy tavaly december 17-én anélkül engedélyezte a bérleti jog meghosszabbítását lányának, hogy a tartozásmentességről szóló közműszolgáltatói igazolást bemutatta volna.

A képviselő gyermeke így négy nappal később - szabályos bérleti jogviszony hiányában - nem kaphatott volna 20 százalék kedvezményt a lakás vételárából, és a további 20 százalékos kedvezményre sem lett volna jogosult, mivel nem a szerződés aláírásakor, hanem csak több mint három hónappal később kell kifizetnie a vételárat.

Az szóban forgó ingatlan jogszabályokat sértő, áron aluli és a közgyűlést megkerülő eladásáról a polgármester és az alpolgármester döntött.

Márki-Zay egyre nagyobb bajban

Kezdenek összecsapni Márki-Zay feje felett a hullámok. A hazug polgármester ellen egy éven belül hat büntető- és személyiségi jogi per indult.

Márki-Zay néhány ügyében már megszületett az ítélet. Mint kiderült, korábban egy kijelentésével megsértette a hódmezővásárhelyi kórház jó hírnevét, emellett Paragi István, az Építészmester Zrt. vezetője is beperelte, valamint a város aljegyzője is. A két előbbi személyt megrágalmazta Márki-Zay.

A hódmezővásárhelyi városvezető eddig 2,3 millió forintos büntetést szedett össze valótlanságokat tartalmazó állításai miatt.

Ha kiderül, hogy valóban szabálytalanul értékesítették az említett lakást és ebben szerepe volt Márki-Zaynak is, akkor már nemcsak a sérelempénzek kifizetése miatt fog fájni a feje.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Magyar-izraeli sportkapcsolatok: Hajós Alfrédtól a Beitar magyar gólgyárosáig

Valószínűleg csak a sportszakmában járatosak előtt ismert, hogy a hazai sportélet kiteljesedésében milyen fontos szerepet játszott a magyarországi zsidóság. A tények jobb megismeréséhez nyújt segítséget a „Game Changers”, a magyar-izraeli sportkapcsolatokat bemutató kiállítás a Hidegkuti-stadionban a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztálya és az izraeli nagykövetség szervezésében.

Íme Márki-Zay újabb hazugsága, Cseh Katalin cégügyeihez köthető házkutatást tartottak

Íme Márki-Zay újabb hazugsága, Cseh Katalin cégügyeihez köthető házkutatást tartottak

A Douglas Magyarország karácsonyi LMBTQ-reklámmal érzékenyít, megválasztották Olaf Scholzot Németország kancellárjának.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére