Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Feljelentik Márki-Zayt egy szabálytalanul értékesített önkormányzati lakás miatt

888.hu

2019.02.28. 18:00

A hazug polgármester nagy bajba kerülhet, mert rábólintott egy szabálytalannak tûnõ lakáseladásra. Az ügy körülményeit a rendõrség fogja kivizsgálni.

A hazug polgármester nagy bajba kerülhet, mert rábólintott egy szabálytalannak tűnő lakáseladásra. Az ügy körülményeit a rendőrség fogja kivizsgálni.

Feljelentést tesz a Fidesz egy szabálytalanul értékesített önkormányzati lakás miatt Márki-Zay Péter polgármester, Kis Andrea (MSZP) alpolgármester és Nagy Ernő szocialista képviselő ellen, akinek lánya áron alul, a közgyűlést megkerülve vásárolta meg az ingatlant – mondta Hegedűs Zoltán csütörtökön.

Hegedűs, aki a kampányban Márki-Zay ellenfele volt, jelenleg pedig a Fidesz-KDNP közgyűlési frakciójának vezetője, elmondta, hogy Nagy Ernő szocialista politikus szabálytalanul segítette bérlakáshoz a lányát. Nagy a hódmezővásárhelyi Lakásügyi Tanácsadó Testület tagja, és a lánya lakáshoz jutásakor eltitkolta a kettejük közötti rokoni kapcsolatokat.

A szocialista képviselő szintén szabálytalanul járt el, amikor a tartalmilag és formailag is hibás pályázat ellenére jóváhagyta, hogy meghosszabbítsák lánya bérleti szerződését, ami feltétele volt annak, hogy néhány nappal később kedvezménnyel megvásárolhassa a lakást - közölte a frakcióvezető.

Márki-Zay Péter és Kis Andrea figyelmen kívül hagyta a helyi lakásrendelet előírásait, amikor meghosszabbították a bérleti szerződést. A hűtlen kezelés gyanúja is felmerül, mivel az ingatlanértékesítéshez közgyűlési jóváhagyás kellett volna, a képviselő lánya pedig nem lett volna jogosult arra, hogy 40 százalék kedvezménnyel vásárolja meg az ingatlant - hangsúlyozta Hegedűs Zoltán.

Dokumentumok bizonyítják, hogy a szoci képviselő lánya már a hódmezővásárhelyi lakás bérleti jogát is szabálytalanul szerezte meg. Egy ilyen önkormányzati ingatlan bérleti jogának megszerzéséhez ugyanis hároméves helyben lakás szükséges, ezt a szoci képviselő egy rendelettel oldotta meg. Szintén szabálytalan volt, hogy tavaly december 17-én anélkül engedélyezte a bérleti jog meghosszabbítását lányának, hogy a tartozásmentességről szóló közműszolgáltatói igazolást bemutatta volna.

A képviselő gyermeke így négy nappal később - szabályos bérleti jogviszony hiányában - nem kaphatott volna 20 százalék kedvezményt a lakás vételárából, és a további 20 százalékos kedvezményre sem lett volna jogosult, mivel nem a szerződés aláírásakor, hanem csak több mint három hónappal később kell kifizetnie a vételárat.

Az szóban forgó ingatlan jogszabályokat sértő, áron aluli és a közgyűlést megkerülő eladásáról a polgármester és az alpolgármester döntött.

Márki-Zay egyre nagyobb bajban

Kezdenek összecsapni Márki-Zay feje felett a hullámok. A hazug polgármester ellen egy éven belül hat büntető- és személyiségi jogi per indult.

Márki-Zay néhány ügyében már megszületett az ítélet. Mint kiderült, korábban egy kijelentésével megsértette a hódmezővásárhelyi kórház jó hírnevét, emellett Paragi István, az Építészmester Zrt. vezetője is beperelte, valamint a város aljegyzője is. A két előbbi személyt megrágalmazta Márki-Zay.

A hódmezővásárhelyi városvezető eddig 2,3 millió forintos büntetést szedett össze valótlanságokat tartalmazó állításai miatt.

Ha kiderül, hogy valóban szabálytalanul értékesítették az említett lakást és ebben szerepe volt Márki-Zaynak is, akkor már nemcsak a sérelempénzek kifizetése miatt fog fájni a feje.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tóta W.-nek megint elmentek otthonról

Tóta W.-nek megint elmentek otthonról

A Hvg publicistája ismét nagyot ment. Ezúttal vörös jelmezben.

Orbán Viktor gratulált Salvini győzelméhez

A miniszterelnök az olasz Liga vezetőjének egyik instagram bejegyzésénél gratulált a bíróságon elért győzelemhez.

Valter megőrizte az élen állónak járó rózsaszín trikót

Valter Attila a mezőnnyel célba érve megőrizte az összetettben élen állónak járó rózsaszín és a legjobb 25 éven aluli versenyzőt illető fehér trikót a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny hetedik, pénteki szakaszán.

A Hamász terrorszervezet vezetőjét nem, de Donald Trumpot letilthatja a Twitter

A Hamász terrorszervezet vezetőjét nem, de Donald Trumpot letilthatja a Twitter

A Hamász politikai irodájának elnöke és Iszmáil Haníje, a Gázai övezet vezetője Twitter-posztjaikban büntetlenül buzdítanak az Izrael elleni erőszakra, de Donald Trumpot véglegesen letiltotta a közösségimédia-platform.

Már elérhető az elektronikus védettségi igazolvány

Már elérhető az elektronikus védettségi igazolvány

Péntektől elérhető, egyelőre teszt üzemmódban az applikáció. Első sorban azoknak az életét fogja megkönnyíteni, akik valamilyen okból nem kapták meg a plasztikkártyájukat, de az oltást már igen.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére