Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fejet hajtott a EU a CÖF elõtt

Sümeghi Lóránt

2016.06.16. 10:58

Az Európai Parlament petíciós bizottsága elfogadta a CÖF-CÖKA kvótarendszerrel kapcsolatos jogi aggályait.

Az Európai Parlament petíciós bizottsága elfogadta a CÖF-CÖKA kvótarendszerrel kapcsolatos jogi aggályait. 

A Magyar Idők értesülései szerint pozitívan értékelte az Európai Parlament a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak a kezdeményezését, amelyet már továbbítottak is az EP illetékes szakbizottságának.

Az alapítvány által megemlített számos jogi aggály elsősorban a kvóta alapú kényszer-betelepítéssel kapcsolatos. Ifjabb Lomnici Zoltán szóvivő szerint

Brüsszel sokat mulasztott a népvándorlás és az invázió tekintetében. Amellett, hogy migránsbarát politikát folytat, életszerűtlen szabályokat hozott, ráadásul jogi fércmunka a kvótahatározat."

Ugyanis Lomnici szerint több egyezmény és uniós szabály is lehetetlenné teszi, hogy a migránsokat röghöz kössék.

Ebből kifolyólag az uniós döntéshozóknak figyelniük kellett volna arra, hogy vannak olyan jogi normák, amelyeket kijátszhatnak a migránsok. Legalább négy uniós és nemzetközi egyezmény miatt betarthatatlan a kényszer-betelepítés.

Ilyenek a genfi, a római, illetve az unió működéséről szóló egyezmény, valamint az EU azon rendelkezései, amelyek általánosságban a szabad mozgásra vonatkoznak. Több példát is említett petíciójában a CÖKA, így azt is, hogy bármely uniós országba érkező menekültnek a genfi egyezmény alapján megvan a szabad mozgáshoz való joga.

A szóvivő tájékoztatása szerint ez az első olyan beadványa a Civil Összefogás Közhasznú Alapítványnak, amit pozitívan értékeltek, ami azért is egyedülálló, mert egy olyan magyar civil szervezetről van szó, amelyet nem külföldi forrásokból működtetnek.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére