Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Farkas Örs: A magyar egészségügy járványkezelése jobb, mint a nyugati országoké

888.hu - MTI

2020.10.19. 12:52

A szóvivő a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a pénteki, csecsen terrorista által elkövetett gyilkosságról, valamint az Európai Bizottság új migrációs javaslatáról is elmondta véleményét.

A magyar egészségügyi rendszer felkészült a koronavírus-járvány második hullámára, és az adatok szerint a kelet-európai országok egészségügye az uniós átlag felett teljesít – mondta Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) szóvivője hétfőn a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A szóvivő kijelentette:

a magyar egészségügy járványkezelési képessége jobb, mint a nyugat-európai országoké.

Hangsúlyozta, hogy a magyar egészségügyi rendszer a járvány első hullámában szerzett tapasztalatok alapján felkészült a második hullámra, és most – bár a megbetegedések száma a többszöröse a tavaszi adatoknak – kevesebben halnak bele a koronavírusba.

Hozzátette:

mindenki, akinek arra szüksége van, megkapja a megfelelő ellátást a második hullámban, és ha kell, az igényeknek megfelelően bővítik az egészségügyi kapacitásokat.

Arra a felvetésre, hogy az emberek már belefásultak a járványba, azt mondta, mára mindenki környezetében lehet olyan, aki fertőzött, ezért be kell tartani a távolságtartási, a maszkviselési és a higiéniai szabályokat.

Elmondta, hogy az ellenzéki pártok már az első hullám idején is támadták az egészségügyi rendszert és a kormány intézkedéseit, ebben semmi változás nincs, hiszen most is ezt teszik.

A műsorban szó esett arról a francia tanárról, akit egy csecsen terrorista ölt meg pénteken.

A migráció és a terrorizmus növekedése között egyértelmű az összefüggés; csak Franciaországban 250 körül van a hasonló támadásokban meghaltak száma”

– mondta, majd hozzátette, hogy már 2015 óta folyik a vita az Európai Unióban a migrációról, és azóta sem a magyar kormány, sem pedig Brüsszel véleménye nem sokat változott: utóbbi továbbra is kötelező kvótákról beszél, ezt pedig Magyarország nem fogja elfogadni.

Az Európai Bizottság új migrációs javaslatáról Farkas Örs megjegyezte, hogy ha valaki végigolvassa azt, akkor kitűnik, hogy ugyanúgy benne van – igaz, más kifejezésekkel – a kötelező kvóta és a migrációt szervező civil szervezetek támogatása.

Tehát érdemi előrelépés nem történt, legfeljebb átnevezte azt az Európai Bizottság”

– fűzte hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére