Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Fáklyás felvonulással és koszorúzással emlékeztek a forradalomra Újbudán

Ányos Miklós

2019.10.23. 14:12

Budapest XI. kerületében is az 1956-os forradalom és szabadságharc kitörésére emlékeztek a hagyománnyá vált fáklyás felvonuláson.

Immár 14 éve hagyomány a kerület életében, hogy az '56-os októberi forradalom évfordulójához közeledve fáklyás felvonulást tart az újbudai Fidesz-KDNP. Idén sem volt ez másképp. A budafoki úti Fidesz-irodától indultak a megemlékezők a Móricz Zsigmond körtérig, ami a felkelők egyik legfontosabb központja volt Budán, 63 évvel ezelőtt.

A körtéren tartóztatták fel ugyanis a Duna felé igyekvő szovjet tankoszlopokat, de itt található a Gomba épülete is, amit fegyver- és lőszerraktárnak használták a forradalmárok. Itt alakította ki a dr. Hoffmann Tamás által vezetett önkormányzat azt az egyedi emlékhelyet, melynél este rövid műsort tartottak a szabadságharcról Csernus László képviselő vezetésével. A beszédek után dr. Hoffmann Tamás XI. kerületi Fidesz-elnök megkoszorúzta az emlékművet.

Az Újbudai Fidelitas képviseletében pedig Kozma Dávid János elnök és Mészáros Ádám alelnök helyezte el az emlékezés virágait.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére