Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezúttal nem volt miért örömködnie a Soros-féle Avaaznak

Bertha László

2018.04.11. 10:52

A világ legnagyobb, legkiterjedtebb online aktivistahálózata a francia, a német és az olasz választásokat követõen Magyarországon is beavatkozott a bevándorlásellenes, nemzeti erõkkel szemben. Ezúttal azonban semmifajta sikert nem sikerült felmutatniuk.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Facebook üzenetküldő applikációját gyakorlatilag teljesen elárasztották az április 8-i magyarországi választásokat megelőzően azok a hirdetések, melyek az Orbán Viktor elleni összefogásra és szavazásra szólítottak fel az Avaaz nevében.

A szervezet nyíltan felvállalt célja az volt, hogy megakadályozzák a Fidesz többségét, illetve ahogy fogalmaztak, itt a lehetőség, hogy

országos szinten is megismételjék a Fidesz hódmezővásárhelyi vereségét.”

A Soros György által támogatott, 46 millió tagot számláló, 194 országban jelen lévő aktivistasereg tevékeny szerepet játszott korábban a francia, a német és az olasz választási kampányban is, mindenütt a jobboldali, nemzeti és bevándorlásellenes pártokat, jelölteket támadva.

Az ezekben az országokban elért sikereikről rendre egy körlevél formájában is beszámoltak. Emmanuel Macron Le Pen feletti győzelme után például köszönetüket fejezték ki minden tagjuknak, hogy Hollandia után Franciaországban is legyőzték a „jobboldali populistákat”, és láthatóan sem pénzt, sem időt és energiát nem sajnáltak, hogy „helyes” irányba tereljék a választókat.

Bár az olasz választás már kevésbé alakult kedvezően számukra, az eredmények nyilvánosságra kerülése után ismét azzal büszkélkedtek egy belső körlevélben, hogy a közbenjárásukkal sikerült megakadályozni, hogy a bevándorlásellenes jobbközép párszövetség elérje a 40 százalékot, ezzel pedig önállóan alakítsanak kormányt.

Magyarország esetében a Fidesz-KDNP kétharmados – magas részvétel mellett elért – választási győzelme után nagy a csend. Nem hiába.

A Soros-szervezet technikája, hogy a választási törvényt megkerülve, úgynevezett „harmadik személyként” szállnak be a kampányokba, így ellenőrizetlenül, rengeteg pénzt tehetnek bele a mozgósításba, míg egy hivatalos jelöltnek erre csak korlátozott lehetősége van.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére