Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

Ezúttal a Várban gyûlt össze az ellenzék egy kis tüntizésre

888.hu

2018.12.21. 23:36

Az ellenzéki média és a politikusok által felhergelt ellenzékiek ezúttal a Sándor-palota elõtt tüntettek, miután Áder János aláírta a munka törvénykönyvének módosítását.

Este 9 után, a kutyamenet befejeződésével kezdődött az ellenzéki pártok és szakszervezetek közös tüntetése. Az esemény leírásában a "téli Palotához" vonultak a tüntetők, amely a köztársasági elnök munkahelyét, a Sándor-palotát jelenti.

Itt a demonstrálók a munka törvénykönyvének módosítása ellen tiltakoztak. A törvény elleni tiltakozáshullám leginkább annak köszönhető, hogy a balliberális média, az Index-HVG-444 tengely átvette az ellenzéki pártok elnevezését – "rabszolgatörvény" – és hazugságokat terjesztett a módosítással kapcsolatban. Aki csak ezeket a médiumokat olvassa, annak gyakorlatilag fogalma sincs a törvénymódosítás valódi tartalmáról, csupán elferdített, propagandisztikus képet kaphatott. Ennek kirívó példája, hogy a Heti Válasz egykori munkatársa, a jobboldallal szembeforduló Stumpf András egy német lapnak azt nyilatkozta, hogy a munkavállalók "négy év után" kapják meg a pénzt a túlórák után – ezzel ő is bekapcsolódott a nemzetközi szintre emelt a dezinformációs kampányba.

A munka törvénykönyvének módosítása leginkább arról szól, hogy aki akar, az többet dolgozhat, így többet is kereshet. A túlórákat továbbra is havonta kell kifizetni, a dolgozók beleegyezése kell a túlórákhoz, a szakszervezetek jogai változatlanok maradnak és a munkahét továbbra is öt napos marad. Persze a valóság nem szokta érdekelni az ellenzéket és az ellenzéki médiát.

A tüntetésen természetesen ott voltak a Facebook-élők legújabb sztárjai:

 • Donáth Anna, alelnök (Momentum),
 • Kordás László, Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke,
 • Bárány Balázs, elnökségi tag (MSZP),
 • Lipusz Balázs, Hallgatói Szakszervezet,
 • Bősz Anett, ogy. képviselő (MLP),
 • Magyar György, Mindenki Magyarországa Mozgalom,
 • Csárdi Antal, ogy. képviselő (LMP),
 • Szűcs Tamás elnök, Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete,
 • Gyüre Csaba, országos alelnök (Jobbik),
 • Szűcs Zoltán Gábor, MTA TK kutató, korábbi MTA-s tüntetések szónoka,
 • Szél Bernadett és Hadházy Ákos (független képviselők),
 • Kiss László, 5.12 Szakszervezet a Tiszta Egészségügyért,
 • Szabó Tímea, ogy. képviselő (Párbeszéd),
 • Törley Katalin, Tanítanék Mozgalom,
 • Varjú László, ogy. képviselő (DK).
Ennyi felszólaló hülyeségeit nem volt egyszerű végighallgatni, de igyekeztünk kiemelni néhány gondolatot. A tüntetők a Sándor-palota előtt mondták el beszédeiket.

Donáth Anna arról beszélt, hogy hatalmas sikernek tekinthetőek a fővárosi pár ezres tüntetések, és hogy vidéken is tudtak mozgósítani pár száz embert néhány városban. Ezután beolvasta a hírhedt öt pontot. Donáth szerint 2019 az ellenállás éve lesz.

Persze, ha esős év lesz, akkor az ellenállás elmarad és megy tovább a fotelforradalom.

Bárány Balázs, az MSZP elnökségi tagja volt a következő. Emelt hangon fröcsögött a mikrofonba, ömlött a demagógia és jött az "elegünk van" skandálás, skandáltatás. Amikor arról beszélt, hogy állítólag "keresztényelleneseknek ábrázolták" őket a jobboldali médiában, akkor azt nem sok tüntető kérte ki magának – legalábbis a felhördülés nem volt igazán hallható. "Új ellenzék született. Mi vagyunk az új ellenzék" – mondta a nem sokkal korábban emelt hangon f888szozó, g888ciző, sz888rozó hallgatóságnak.

Lipusz Balázs a Hallgatói Szakszervezettől elmondta: "felháborító, hogy Orbán szerint, aki többet akar keresni, az dolgozzon többet". Azt nem teljesen lehetett érteni, hogy ebben a világos egyenletben mi a felháborító. Lipusz általános sztrájkba szeretne kezdeni, ám az szintén nem világos, hogy ez mit jelentene a vizsgaidőszakban dagonyázó diákok esetében.

Bősz Anett, a Liberálisok képviselője is felszólalt.

Magyar György jött utána, a Mindenki Magyarországa Mozgalomtól. "Azért jöttünk ide, mert ez az ország már nem miénk" – mondta Magyar, de hogy kié, az nem derült ki. Szerencsére a színpadról bőszen osztogatta a jogi szakvéleményét, ezúttal nem 13 százalékért. Még egy idézet keretében diktatúrázott egyet, aztán át is adta a szót.

Csárdi Antal, LMP-s képviselő következett. Szerinte a színpad előtt áll "a nemzet egysége" – mondta a pár ezer összegyűlt emberre. Ezután apokaliptikus képek következtek a túlóráról.

Szűcs Tamás elnök, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke következett. Õ is a sztrájk mellett tette le a garasát.

Ezután Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke volt a soros. A demokrácia leépítése, stb. Az alelnöknek volt képe a devizahitelesek ügyét a színpadra rángatni, amikor pont az ő megsegítésüket nem szavazta meg a pártja a parlamentben.

Szűcs Zoltán Gábor, MTA TK kutató jött. Õ a munka törvénykönyvének módosítása ellen jött tiltakozni. Az ő esetében sem világos, hogy MTA-tagként őt magát hogyan érinti a törvény. (Sehogy). Mellkasán egy szép "I Stand with CEU" feliratú kitűző díszelgett.

Ezután a Facebook-élőzés két hazai nagymestere, Szél Bernadett és Hadházy Ákos következett. Szerencsére rövid beszédet ígértek. Majdnem betartották. Hadházy szerint "a lónak a f888szát".

Kiss László, a Szakszervezet a Tiszta Egészségügyért képviseletében érkezett. Õ is sztrájkot szeretne.

Szabó Tímea jött, a Párbeszéd nevű virtuális (valós támogatottság nélküli) párt képviselője. Magával hozta a bábját, amivel a parlamentben bábozott. (Erről itt írtunk bővebben). A képviselő összefogásra buzdított.

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalomtól volt a soros. Õ is sztrájkra buzdított, majd némi demagógia következett.

Varju László gyurcsányista képviselő volt az utolsó "szónok", aki az elmúlt napokban arról híresült el, hogy az MTVA-székházból mentő vitte az ATV-székházba. Õ a bányász múltjával villogott, az egyszerű munkás gúnyájába próbált bújni – bár már régóta a politikusok életét éli. "Mondjon le" – követelte a miniszterelnöktől a képviselő.

A tüntetés végén a rendezők hazaküldték az embereket.

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Börtönbe mehetnek a németországi saríarendőrség tagjai

Börtönbe mehetnek a németországi saríarendőrség tagjai

Amerika, London, Párizs

A tárgyalás hétfőn kezdődött el. 2016-ban egyszer már döntés született az ügy kapcsán, de ezt tavaly érvénytelenítette a legfelsőbb bíróság.

Verhofstadt elvenné a bevándorlásellenes országok vétójogát az Európai Tanácsban

Verhofstadt elvenné a bevándorlásellenes országok vétójogát az Európai Tanácsban

Amerika, London, Párizs

A belga fogtündér a többségi döntéshozatal bevezetésével engedné be a migránsokat Európába.

Este 7:59

Este 7:59

7:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Illegális bevándorlók árasztották el az egyik francia repülőteret

Több száz illegális bevándorló foglalta el a párizsi Charles de Gaulle repteret.

Salvini: büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok

Salvini: büszke vagyok rá, hogy mindig rózsafüzérrel a zsebemben járok

Amerika, London, Párizs

A bevándorlásellenes politikus fontosnak tartja az európai kontinens keresztény jellegének megőrzését.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére