Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezt lehet eddig tudni a székelyföldi koronáról

Forisek Ádám

2017.12.29. 16:58

Erõteljes fejlesztõi csapat dolgozik az új régiós kriptovalután, amely egyenesen a bitcoint veszi célba.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, jövő tavasszal (február végén, március elején) dobják piacra az első Kárpát-medencei regionális, blockchain alapú kriptovalutát, a koronát. A fejlesztést végző székelyföldi csapatban közgazdászok, mérnökök mellett többek között a NASA egyik szakértője, az Apollo 11 űrkutatási program vezető munkatársa is szerepel. A csapat élén a csíkszeredai származású Bustya Attila áll.

Bustya Attila a drónok segítségével zajló monitorizálás és a katonai technológia terén tevékenykedő Spider Drone Security cég társalapítója és vezetője. A Spider Drone Security eddigi fejlesztői sikere az is, hogy a Google top 100 leginnovatívabb startupja között szerepelt.

Amint arról már beszámoltunk, a székelyföldi korona elsődleges kibocsátására (Initial Coin Offering) a tervek szerint 2018 tavaszán Svájcban kerül sor.

Terveink szerint a korona elsődleges vonzerejét elsősorban az jelentheti, hogy reális applikációkba kívánjuk ültetni a kriptovalutával való vásárlást”

 – ismertette Bustya Attila. Mint mondta, a korona műszaki fejlesztésével párhuzamosan igyekeznek a fejlesztők kialakítani a leendő felhasználói kört, piacot is. Mindezt ahhoz képest, hogy a jelenlegi kriptovaluták 90 százaléka semmiféle reális tranzakcióra nem alkalmas, szinte kizárólag teorikus pénzügyi eszközök – tette hozzá a szakember.

A korona fejlesztőinek állítása szerint több rangos nemzetközi, köztük Magyarországon is jól ismert szolgáltató cégekkel folytatnak ígéretes tárgyalásokat a kérdéskörben, a Tiltott Csíki Sör tulajdonosa-ügyvezetője, Lénárd András már korábban megerősítette: koronával is fizethetnek majd azok, akik házhoz szállítással rendelnek sört.

A Korona teljesen zárt körű fejlesztés eredménye lesz. A részletek egyelőre titkosak, sajtóértesülések szerint elsősorban a skálázhatóság és az „okos szerződés” tekintetében szólhat nagyot a korona. A szándékok szerint az új kriptovaluta egészen nagymértékű tranzakciókig lesz skálázható, már a kezdetektől jóval nagyobb tranzakciós számra lesz képes, mint a bitcoin, a költségek pedig jóval alacsonyabbak lesznek. 

A fejlesztői csapatot erősíti Lőrincz István is, aki az űrkutatási programok dizájnjában ismert, valamint a bolygóközi űrmissziók témakörében is otthonosan mozog. Az ugyancsak székelyföldi származású szakember több alkalommal közreműködött számos űrkutatási intézménnyel rakéta- és műholdrendszerek fejlesztésében, amiknek egy részét saját vállalkozásai értékesítenek.

Többek között az alacsony Föld körüli pályán keringő NATO-rakétarendszerek fejlesztésében, illetve a NASA jelenleg is fejlesztés alatt álló bolygóközi plazmarakéta-programjában is részt vett.

Sajtóértesülések szerint a korona piaci bevezetésének másik fontos közreműködője az amerikai Jean-Marc Stiegemeier, a Wall Street, illetve a pénzügyi szolgáltatások világában jól ismert szakember.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére