Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezért fogsz nemsokára gyorsabban hazajutni

Bokor Gábor

2017.11.20. 12:00

Óriási fejlesztés lesz Budapesten, a Fõpolgármesteri Hivatal hétfõi tájékoztatása szerint huszonhat új, alacsonypadlós CAF villamos, valamint hatvan új, alacsonypadlós Skoda-Solaris trolibusz érkezhet Budapestre.

A Főpolgármesteri Hivatal és a Budapesti Közlekedési Központ közös közleménye szerint a 27,8 milliárd forint összértékű beruházás az Európai Unió, a kormány és a fővárosi önkormányzat finanszírozásában valósulhat meg.

Az elmúlt években bevált és megkedvelt járműflották fejlesztésének köszönhetően így már összesen 96 Skoda-Solaris trolibusz és 73 CAF villamos közlekedhet majd Budapesten"

– áll a közleményben.

Az új Skoda-Solaris trolihálózat fejlesztésére 10,2 milliárd, míg a CAF Urbos 3 típusú villamosokra 17,6 milliárd forintot szánnak. Az új trolibuszflottából 29 szóló, 31 pedig csuklós jármű, az új CAF Urbos 3 villamosok közül 5 hosszú (55,9 méteres) és 21 rövid (34,2 méteres) szerelvény érkezhet Budapestre.

Az 50-es villamos vonalán négy megállót is akadálymentesítenek majd a támogatásból. Ezen felül a Dózsa György úton felújítják a felsővezeték-hálózatot.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére