Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ezek a békés "ligetvédõk" elgázoltak egy biztonsági õrt, majd mintha mi sem történt volna továbbhajtottak

888.hu

2017.07.29. 22:28

Szabó Gábor, dékás szubkultúrákban nagy népszerûségnek örvendõ baloldali aktivista, ligetvédés közben elgázolt egy biztonsági õrt, majd továbbhajtott. Bûnügyi szaknyelven ezt úgy hívják, hogy cserbenhagyásos gázolás.

Szabó Gábort – ő az a fickó, aki maroknyi szektájával a Parlament előtt sátrazott – a rendőrség segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

A férfi a gyanú szerint július elején a Hősök terénél áttört egy kordont, elsodorta az őt feltartóztatni akaró biztonsági őrt, majd megállás nélkül továbbhajtott.

Szabó Gábor a Városligetbe tartott autójával július 5-én reggel, hogy csatlakozzon a park rendezési munkálatai ellen tiltakozókhoz, akik éppen meg akarták akadályozni két fa átültetését. A Hősök teréről kanyarodott volna az Olof Palme sétányra, az út azonban a vizes világbajnokság előkészületei miatt le volt zárva. Az aktivista a gyanú szerint autójával átszakította a kordont, majd elsodorta az őt feltartóztatni akaró biztonsági őrt, aki könnyebben megsérült.

A kocsit vezető aktivista azonban megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott a park belseje felé. A gázolót a rendőrök a demonstráció helyszíne közelében elfogták, előállították és segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki. Szabó Gábor tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és a gyanúsítás ellen panaszt tett, amit az ügyészség elutasított.

A Híradó értesülése szerint Szabó Gábor azzal védekezett, hogy nem vette észre az őrt, akit elsodort, miután áttörte a kordont. Védekezését azonban gyengítheti az a tény, hogy a terület lezárásáért felelős biztonsági cég alkalmazottai a szóban forgó helyszínen minden esetben láthatósági mellényt viselnek.

Úgy tudni, a rendőrség vizsgálja azt is, hogy az aktivista a segítségnyújtás elmulasztása mellett elkövetett-e még más bűncselekményt, például közúti veszélyeztetést. Ez esetben a büntetése akár négy és fél év börtön is lehet.
Miféle alakok is ezek a Ligetvédők?

Nos, Szabó Gábor nem éppen az a tipikus tiszaviráglelkű, békepárti csegevárás pólós  baloldali aktivista. Kemény bűnözői múlt van mögötte. Persze mindez nem zavarta Juhász Péter, amikor alkalmazta.

Mint minden politikai szélhámos, Tuareg Szabó Gábor is kezdetben a megboldogult SZDSZ-t erősítette. A Magyar Nemzet szerint az SZDSZ és a Fidesz után Szabó próbálkozott az MSZP-nél, az Együtt 2014-nél és a Demokratikus Koalíciónál is. Végül Juhász Péternél kötött ki, hiszen Szabó Gábor is részt vett Portik Tamás ügyleteiben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére