Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez sem stadion: ötmilliárdot kap a Mazsihisz kórháza

888.hu

2018.01.09. 09:16

A fejlesztés három évig tart majd. Összesen négy, Budapesten mûködõ felekezeti kórház kap támogatást.

A Magyar Közlönyben jelent meg az a kormányhatározat, amely összesen négy, Budapesten működő felekezeti kórháznak nyújt támogatást, köztük a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) által működtetett kórháznak – írja a Magyar Hírlap. A lap arról számol be, összesen 4,8 milliárd forint állami támogatást kap a Mazsihisz kórháza, amelyből gerontológiai régiós központ alakítható ki az intézményben.

A Mazsihisz a lapnak azt mondta, a kórház annak idején a szegény kereskedők menhelyéül szolgált, hetven éve egészségügyi intézményként funkcionál. A kórház 1914-ben épült része mára a lehető legkevésbé sem felel meg a huszonegyedik század elvárásainak. Az intézeti rész fő profilja eddig is a gerontológiai ellátás volt, ezért továbbra is ezt szeretnék fejleszteni, modern, megfelelő körülmények közé helyezni.

A Mazsihisz megerősítette, a négy felekezeti kórház között együttműködés alakult ki. A fejlesztés három évig tart, az építészeti és a gépészeti átalakítás mellett a műszerezettség jelentős fejlesztését is magában foglalja. Ugyanakkor a kor elvárásainak megfelelően a komfortos, technikailag korszerű szobák területigénye miatt a kórház befogadóképessége valamelyest csökkenni fog az átalakítások után. Ez komoly kihívást jelent, hiszen nemcsak a betegszám, hanem a kórház forrásai is csökkennek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére