Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Kétharmad
 
 
 
 

"Ez egy old school szovjet-típusú propaganda"

888.hu

2015.11.07. 19:12

Így értékeli Connie Mack, Magyarország hivatalos amerikai szószólója a Magyarországot ért amerikai bírálatokat. EXKLUZÍV INTERJÚ.

November 4-én kínos kérdéseket kapott az USA európai ügyekért felelős külügyi államtitkára, Victoria Nuland a külügyi bizottságtól. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a meghallgatáson az amerikai nagykövet, Colleen Bell Corvinus Egyetemen elmondott beszéde miatt is számon kérték.

Exkluzív interjú következik.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük Magyarország hivatalos amerikai "szószólóját", Connie Macket, aki szintén jelen volt a meghallgatáson.

 

888.hu: Mi volt a meghallgatás tétje?

A amerikai polgárok többsége úgy gondolja, hogy gyenge és félresiklott az amerikai külpolitikai stratégia. A kongresszusi meghallgatás üzenete egyértelmű volt: a külügyminisztérium drasztikusan eltért a valódi küldetésétől, ennek eredménye, hogy gyengültek a diplomáciai kapcsolataink szerte Európában és Ázsiában.

 

888.hu: Milyen véleményklíma alakult ki Magyarországgal kapcsolatban összességében?

Széles körű egyetértés van abban, hogy folytatni kell Magyarország további támogatását. Függetlenül attól, hogy néhány részrehajló médium megpróbálja befeketíteni az országot, az amerikai politikai döntéshozók szerint Magyarország egyike azon kevés európai szereplőnek, amely kész határozott lépéseket tenni az európai stabilitás helyreállítása érdekében. Az, hogy Brüsszel vonakodva nézi a magyar lépéseket, csak megerősíti az amerikai közvéleményt abban, hogy Brüsszel képtelen saját erejéből megreformálni magát és változtatni a kialakult helyzeten, ami pedig alapvető jellemzője lenne bármely hatékonyan működő intézménynek.

 

888.hu: Hogyan értékelték Colleen Bell Magyarországot érintő kritikáját?

Az amerikai döntéshozók szerint Bell beszéde csupán egy újabb példája az Obama-adminisztráció sikertelen külpolitikai kezdeményezéseinek. Nem volt helyénvaló, ráadásul durva erőszakosságát mutatja az Egyesült Államok külpolitikai missziójának, ezért a külügyi bizottságnak foglalkoznia kellett a kérdéssel. Remélhetőleg a külügyminisztérium akceptálni fogja a kritikai hangokat, ha így lesz, az pozitív irányba fordíthatja az amerikai-magyar kapcsolatokat.

 

888.hu: Hol lehetnek a közös nevezők a magyar és az amerikai álláspont között?

A meghallgatáson több kongresszusi képviselő is hangsúlyozta, hogy mély kötelék van az amerikai és a magyar nép között és osztozunk egy sor olyan erkölcsi alapelvben, amely a szabadság és a kormányzás rendjéből fakad. Egész egyszerűen túl sok "közös nevezőnk" van ahhoz, hogy mindet felsorolhatnánk.

 

888.hu: Milyen érzés az amerikai mainstream politikai iránnyal szembemenő álláspontot képviselni?

Õszintén szólva, én nem képviselek a politikai mainstreammel ellentétes álláspontot. Magyarországnak széles kétpárti támogatása van mind az Egyesült Államok szenátusában, mind pedig a kongresszusban. Ez minden bizonnyal ellentétes politikailag elfogult érdekcsoportok véleményével, amelyek nagyon "hangosak a sajtóban", és emiatt úgy tűnik, mintha az ő álláspontjuk lenne a mainstream. Valójában ez nem több, mint egy old-school szovjet-típusú propaganda, és ezt így is kell értelmezni. Ehhez elég csak megnézni, hogyan reagáltak ezek a szereplők az ominózus meghallgatásra. Ahelyett, hogy érdemben foglalkoznának a bizottság által felvetett kérdéssel, a problémát felvető szereplőkön igyekeztek karaktergyilkosságot végrehajtani. Szomorú, hogy lehet még ilyet látni napjainkban is.

 

Connie Mack

Connie Mack, amerikai lobbista, 2005 és 2013 között Florida állam kongresszusi képviselője, tagja volt az amerikai képviselőház külügyi bizottságának is. A Liberty Inernational Group és Mack Strategies alapítója és vezérigazgatója. Gyakori vendég és szakértő az amerikai médiában (CNN, Fox News, HBO, FOX, Business, MSNBC), és gyakran jelennek meg cikkei az NYT-ban, WSJ-ben, WP-ben és a Miami Heraldban is. 2015 szeptemberétől Magyarország hivatalos amerikai szószólója.

 

 

 

 

 

OLVASTAD MÁR?

Kétharmad
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

Kanadában egy al-Kaidához köthető szervezet segítségével mecsetté alakítanának át egy templomot

Egy al-Kaidához köthető szervezet adta a támogatást, hogy a templomból mecset legyen.

Reggel 7:59

Reggel 7:59

7:59

Ma a Bernátok és a Felíciák ünnepelnek, Isten éltesse őket!

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

A brit kormány most „merész javaslattal” lépne ki az unióból

Amerika, London, Párizs

Theresa May brit miniszterelnök szerint a kormány „új, merész” javaslatot terjeszt az alsóház elé, amikor a jövő hónapban szavazásra bocsátja a brit EU-tagság megszűnésének törvénybe iktatását célzó tervezetet.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére