Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ez a politikus jól bevásárolt állami földekbõl

888.hu

2016.01.27. 18:40

Az MSZP korábbi Hajdú-Bihar megyei képviselõje, valamint az agrárkamara elnöke is volt Forgács Barna.

Forgács Barna, volt szocialista képviselő igencsak jól járt az állami földvásárral.

Õ még csak viszonylag szerény összeget áldozott, 12,5 millió forintért jutott hozzá két kisebb parcellához. Családtagjai azonban jól bevásároltak: 90 év körüli édesanyja 129; lánya 200; lánya élettársa 250; fia pedig 168,5 hektárhoz jutott hozzá.

Összesen félmilliárd forintnál többet költött a család állami földek megvásárlására. Forgács azt sem tartja kizártnak, hogy a márciusi árveréseken is licitáljanak további területekre.

A Magyar Agrárkamara elnöke is volt korábban az MSZP Hajdú-Bihar megyei exképviselője, aki az európai parlamenti választásokon is felkerült a szocialisták listájára, de politikai pályáját nem a rendszerváltás után kezdte.

Forgács nevéhez óriási földbérleti botrány fűződik, ugyanis az általa azóta is vezetett Agrár­gazdaság Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. gyakorlatilag ingyen jutott hozzá 5000 hektárnyi állami földhöz.  2011-ben az agrártárca vizsgálatot indított az ügyben, ami oda vezetett, hogy egy évvel később megszüntették az egykori szocialista politikus számára kedvező konstrukciót.

Forgács ma már kénytelen fizetni a földbérletért, de már fia is otthonosan mozog az agrárium területén. Friss diplomásként előbb a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz került, azonban a Földművelésügyi Minisztérium hamar felfigyelt rá: rögtön főosztályvezetőt csináltak belőle. A politika szamárlétráján sebesen haladó Forgács Barnabást 2008-ban már szakállamtitkárrá nevezte ki Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő. 

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére