Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európai szinten kell megváltoztatni a jogrendszert

Pörge Béla

2017.04.12. 15:58

Orbán Balázs a Migrációkutató Intézet fõigazgatója a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában beszélt a migrációról és az embercsempészetrõl.

Orbán Balázs a műsorban kifejtette: Európa jelenleg akut válsághelyzetben van a migrációs kérdésben, ezt hol jobban, hol rosszabbul tudja kezelni az Európai Unió, de e mögött egy strukturális válsághelyzet is van.

Ez abból áll, hogy a migráció természete megváltozott, és erre a strukturális problémára nem adhatunk ad hoc, akut problémakezelésre alkalmas válaszokat”

mondta a szakember.

A főigazgató szerint, ha csökkenteni kívánjuk a számokat, akkor a jogrendszerünket is meg kell változtatni európai szinten, továbbá a kommunikációs csatornákat is uralni kell.

Orbán Balázs szerint az a probléma, hogy nem az okot, hanem az okozatot kezeljük. Például az embercsempészet ellen önmagában nem fogunk tudni fellépni.

Nem tudunk, mert újratermeli önmagát, éppen ezért azt kell megérteni, hogy az emberek, amikor azon gondolkodnak, hogy Európában új életet kezdenek, miért indulnak el?"

– vetette fel Orbán Balázs.

Azt a helyzetet kell megváltoztatni, ami olyan színben tünteti fel ezt a megoldást, hogy az számukra eredményes és jó lehet. Ehhez kell a jogrendszerünket megváltoztatni és egyszerűen nem szabad jutalmazni azokat, akik útra kerekednek és irreguláris módon bejönnek Európába. Továbbá az embercsempész-hálózatok ellen is fel kell lépni és a segítő, információval ellátó és nyitott kapukat támogató szervezetek szerepét is vissza kell fogni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére