Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európai Bizottság: Szeptember végén lesz kész a helyreállítási terv értékelése

888.hu

2021.07.29. 21:00

Az Európai Bizottság megállapodott Magyarországgal a helyreállítási tervről folytatott tárgyalások határidejének meghosszabbításáról.

 

Az Európai Bizottság megállapodott Magyarországgal a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni helyreállítási tervről szóló tárgyalások határidejének szeptember 30-áig tartó meghosszabbításáról – erősítette meg Veerle Nuyts, az Európai Bizottság illetékes szóvivője csütörtökön.

Az uniós szóvivő a testület szokásos sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: az Európai Bizottság a tárgyalások határidejének meghosszabbítását kérte Magyarországtól, amit az illetékes magyar hatóságok nem kifogásoltak.

Az uniós bizottság konstruktívan működik együtt Magyarországgal, hogy szeptember végére véglegesítsék a terv értékelését”

– fogalmazott a szóvivő.

Valdis Dombrovskis gazdaságért és kereskedelmi kapcsolatokért felelős uniós biztos az EU-tagállamok gazdasági és pénzügyminisztereinek tanácsa (Ecofin) hétfői ülését követően közölte: a Magyarország nemzeti helyreállítási tervéről tartott előremutató megbeszélések folytatódnak az Európai Bizottság és a magyar hatóságok tárgyalói között.

Elmondta, a brüsszeli testület azt javasolta a magyar kormánynak, hogy a nemzeti helyreállítási tervről szóló tárgyalások határidejét hosszabbítsák meg szeptember 30-áig.

Veerle Nuyts a testület hét eleji sajtótájékoztatóján közölte: a magyar illetékes fél válaszolt az uniós bizottság javaslatára, miszerint „kész konstruktív módon együttműködni a még nyitott kérdések megoldása érdekében”. Elmondta azt is, hogy az Európai Bizottságnak azért van szüksége a határidő meghosszabbítására, hogy elegendő idő álljon rendelkezésre minden szükséges információ megérkezésére, és a testület értékelni tudja a szakmai elvárásoknak való megfelelést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére