Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa Tanács: a migránsgyerekek ki vannak téve a szexuális kizsákmányolásnak

888.hu

2017.03.24. 16:58

Az Európa Tanács (ET) arra szólította fel Magyarországot, hogy vizsgálja felül új migrációs törvényét, mert a bevándorló kiskorúakat szexuális kizsákmányolásnak tehetik ki. A szervezet ezzel közvetve beismerte, hogy a migránsok fokozott veszélyt jelentenek a kiskorúakra.

Az ET pénteki tájékoztatása szerint Claude Janizzi, az Európa Tanács úgynevezett Lanzarote Bizottságának elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levelében aggodalmát fejezte ki a határőrizet szigorításáról rendelkező szabályozás miatt. Ez a bizottság felügyeli a tanács égisze alatt 2007-ben elfogadott lanzarotei egyezmény végrehajtását. Az egyezmény - amelyet Magyarország 2015 augusztusában iktatott törvénybe - egyenlő védelmet kíván nyújtani a gyermekeknek, a részt vevő európai országoknak pedig közös követelményrendszert és meghatározásokat vezet be – adta hírül az MTI.

A bizottság elnöke aláhúzta, hogy Magyarország a lanzarotei egyezmény egyetlen részes állama, amely nem alkalmazza azt az elvet, hogy bizonytalanság esetén a menedékkérőket mindaddig kiskorúnak kell tekinteni, míg a kormeghatározás le nem zárul.

A bevándorlási szervek tapasztalatai szerint a migránsok gyakran hazudnak az életkorukat illetően, hiszen minél fiatalabbak, annál nagyobb eséllyel kapnak menedékkérelmet. További érdekesség, hogy a kormeghatározás sosem lehet 100 százalékig pontos. 2013-ban a rendőrség orvosokat kért meg arra, hogy dolgozzanak ki egy módszert a kormeghatározásra, azonban legpontosabb vizsgálatok is legalább két évet tévedhetnek, ami egy 16-17 éves migráns esetében nem mindegy.

Az ET szerint az új szabályozás a kísérő nélkül érkezett 14 és 18 éves közötti kiskorúakat felnőttként kezeli, nem biztosítja számukra az őket megillető gyermekvédelmet, és felügyelőt sem nevez ki melléjük – emelte ki Janizzi.

Hozzátette: a kiskorúakat a többi migránssal együtt az úgynevezett tranzitzónákban helyezik el, a korábbiaknál nagyobb mértékben kitéve őket a szexuális kizsákmányolás lehetőségének.

Arra emlékeztetett, hogy a gyerekek, akiket sok esetben nem megfelelő helyen, gyakran felnőttekkel összezsúfolva helyeznek el, kiemelten kiszolgáltatottak.

Ezzel a véleményével az ET és Janizzi közvetetten elismerte, hogy az Európába érkező migránsok fokozottan veszélyesek a kiskorúakra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére