Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Európa nagy része keresztényellenes gondolatokat ont magából

Horváth József György

2016.09.10. 16:18

Soltész Miklós szerint Európa nagy része ma keresztényellenes gondolatokat ont. Az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelõs államtitkár errõl a "Fiatalok a keresztény Európáért" címmel szombaton Budapesten rendezett ifjúsági találkozón beszélt.

Az a kétezer éves kultúra, ami beleivódott a lelkünkbe és a génjeinkbe, ma sokszor nevetség tárgya

- fogalmazott az államtitkár a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon tartott rendezvényen.

Soltész Miklós szerint ennek ellenére fel kell mutatnunk a keresztény értékeket és szolidaritásunkat azokkal a keresztényekkel, akik vértanúságot szenvednek és akiket elüldöznek otthonaikból hitük miatt.

A találkozón bemutatott szentmise főcelebránsa, Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságának elnöke egyebek között azt hangsúlyozta: fontos, hogy az egyház megmutassa mosolygó, fiatal arcát.

Palánki Ferenc homíliájában kiemelte: Európa nem, csak a benne élők tudnak keresztények, vagyis krisztusiak lenni, és megszentelni ezzel a földet, ahol élnek.

Nekünk, keresztényeknek kellene úgy élnünk, gondolkodnunk és cselekednünk a hétköznapokban, hogy látsszon rajtunk az Istennel való kapcsolat"

- fogalmazott, hozzátéve, ehhez döntést kell hoznunk Krisztus mellett.

Rámutatott: az az ember, aki élete középpontjába Jézust állítja, nem zárkózik be önzése börtönébe, annak mindig nyitva lesz a szíve és a szeme a másik emberre.

Jézus ugyanis nem akar a templomban maradni és várni, hogy vasárnapról vasárnapra meglátogassák, hanem velünk akar járni. Azt kéri és várja tőlünk, hogy a szívünkben élhessen, és rajtunk keresztül a világra jöhessen az ő szeretete"

- hangsúlyozta Palánki Ferenc.

A találkozó a szentmise után Böjte Csaba ferences szerzetes előadásával folytatódott. Az eseményen a szervezők tájékoztatása szerint kétezer magyarországi fiatal vett részt, de érkeztek zarándokok Erdélyből, Burgenlandból és Lengyelországból is. A programot, amely egyben a Krakkói Ifjúsági Világtalálkozó magyarországi utótalálkozója is volt, az Újpest-Kertvárosi Plébánia és a Regnum Marianum újpesti csoportja szervezte.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére