Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Esztergom és Székesfehérvár ingyenessé tette a parkolást, Karácsony szerint ez járványveszélyt okozna Pesten

888.hu

2020.03.20. 14:20

Amerikai és európai nagyvárosok után több magyar nagyvárosban is ingyenessé tették/tennék a parkolást.

Esztergom és Székesfehérvár vezetése már megtette ezt a lépést, mivel a járvány idején nem tartották jó ötletnek, hogy az autósokat a pénz bedobásával és a gombok nyomkodásával közvetlen fertőzésveszélynek tegyék ki.

De ami még fontosabb indok az ingyenesség mellett, hogy akinek van autója, az inkább azt használja, mint a járvány szempontjából sokkal kockázatosabb tömegközlekedést. Ezt segíti, ha a parkolásért egy ideig nem kell fizetniük a gépjárművezetőknek.

Nem így Budapesten. A ló bal oldalára esett főpolgármesteri vezetés nem lát veszélyt a parkolóautomaták és a készpénz használatában sem.

A Ripost megkérdezte a Főpolgármesteri Hivatalt az ügyben:

Budapesten egyelőre nem csökkent érdemben az autós forgalom, az otthonmaradók pedig értelemszerűen egész nap használnak parkolóhelyet otthonuk közelében. Így amennyiben ingyenes lenne a parkolás, káoszt okozna a városban, ez pedig növelné a járványveszélyt

válaszolta Karácsony kommunikációs igazgatója, Rényi Ádám.

Többek közt a bécsi példa sem ezt mutatja. Az osztrák fővárosban, ahol ingyenes a parkolás, nyoma sincs káosznak, sőt több híradás szerint könnyen találni szabad helyeket. Ott az emberek kevésbé veszik igénybe a zsúfolt tömegközlekedési eszközöket, ezzel is csökkentve a fertőzésveszélyt.

 

Esztergom és Székesfehérvár leállította a fizetős parkolást, Karácsony szerint Budapesten ez terjesztené(!) a járványt

Több európai és amerikai nagyvárosban – köztük Bécsben – az első intézkedések között tették ingyenessé a parkolást. Több magyar nagyvárosban, például Esztergomban és Székesfehérváron is azonnal intézkedett a polgármester a parkolás ingyenessé tételéről, hogy ezzel is segítsen a járvány megfékezésében. Az érv nyomós, akár a parkoló automatákba történő pénzbedobás is terjesztheti a kórt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Ma van a homofóbia elleni világnap, ünnepeljünk együtt!

Sokan nem is tudják, hogy milyen nagy napra virradtunk ma, ezért egy történettel és egy fotógalériával emlékeztetünk mindenkit, hogy „nem kell félni” a másoktól.

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Kamu Karácsony már angol nyelvű tanulmányt is írt

Tóka Gábor azt állította, hogy Karácsony az egyetemen még tudott angolul, hiszen közösen írtak egy tanulmányt, csakhogy erről maga Karácsony ismerte el 2004-ben, hogy Tóka csak kedvezett neki, és nincs valós munkája a dolgozatban.

Trollmentes lakodalom

Trollmentes lakodalom

Igazán bombasztikus ötlettel jelentkezett Mérő László. A matematikusnak a Telexen megjelent írása szerint a Fidesz hívei meghekkelhetik az ellenzéki előválasztást. „Százezer tudatos fideszes résztvevő az előválasztáson elég lehet ahhoz, hogy megváltoztassa akár kétmillió valódi ellenzéki szavazó akaratát.”

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére