Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erről szólt Orbán Viktor augusztus 20-i beszéde

888.hu

2020.08.20. 09:55

A miniszterelnök a budapesti Kossuth téren szólalt fel.

Augusztus 20-án emlékeztetni kell magunkat arra: a saját otthont, földet hazát nyújtó önálló államiság, a népek életének inkább kivételes, mint természetes létállapota – mondta Orbán Viktor miniszterelnök ünnepi beszédében a Kossuth téren, ahol a nemzeti lobogó felvonása után tisztavatást tartottak és felavatták az Összetartozás emlékhelyét.

Orrbán Viktor kiemelte, hogy egy népnek, aki saját hazára vágyik, és saját szokásai szerint akarja berendezni életét, a szabadságáért minden percben meg kell küzdenie, akkor is, ha ez nem mindig nyilvánvaló.

Ma még kevesen tudják, h mennyire fontos szerep vár Önökre, nemcsak fegyvereink gyarapodó ereje miatt. Az élet kötelesség

– mondta a kormányfő az esküt tevő tiszteknek.

Orbán Viktor beszédet mond az államalapító Szent István király ünnepe alkalmából tartott díszünnepségen és tisztavatáson | Fotó: MTI

Orbán Viktor kiemelte: az élet kötelesség, és a korszellemmel szemben ezen áll vagy bukik Magyarország jövője. A miniszterelnök szerint ez az igazság tölti majd meg lélekkel a mai gazdasági gyarapodást, és ad iránytűt a felnövekvő nemzedékek kezébe. A kormányfő kiemelte, az önzés behálózta az európai életet, de akinek célja az, hogy kötelességét teljesítse, sohasem téved el, nem kínozzák értelmetlen vágyak, nem hálózza be az éhes önzés.

Önök mától egy férfieszményt, a kötelességét fegyverrel, és ha kell élete árán is teljesítő katonáét testesítik meg számunkra – mondta Orbán Viktor a tiszteknek. A miniszterelnök az ország nevében megköszönte az új tisztek szüleinek, hogy ilyen derék hazafiakat adtak Magyarországnak.

Ma átadjuk és felszenteljük az összetartozás emlékhelyét – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette: a trianoni diktátum századik évfordulója alkalmából vállalt kötelességünket teljesítettük.

Őseink munkájára utalva hangsúlyozta:

micsoda idők, micsoda nagyság, dicsőség és példátlan teljesítmény! Máig nem értjük honnan a tudás. Hála és köszönet! Mennyi tetterő, céltudat, és vitézség kellett ahhoz hogy mi ma itt éljünk

– tette hozzá a kormányfő. Tudjuk, hogy hazánk válságos pillanatiban a megsemmisülés szakadékának szélére szorulva újra és újra utat tör magának és buzog a ki tudja honnan felsereglő magyar. Ezért lesz újra dicsőség! – jelentette ki Orbán Viktor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tornádó pusztított Csehországban – halottak, több tucatnyi sérült, hatalmas anyagi károk

Tornádó pusztított Csehországban – halottak, több tucatnyi sérült, hatalmas anyagi károk

Jégesővel kísért tornádó pusztított csütörtök este Dél-Morvaországban, legalább 150 ember megsérült és hatalmas anyagi károk keletkeztek – jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24). „A tornádó emberéleteket is követelt, de az áldozatok számát egyelőre nem tudjuk pontosítani” – közölte Hedvika Kropácková, a dél-morvaországi mentőszolgálat szóvivője.

Idén is lesz békemenet, Rutte térdeltetné Magyarországot

Idén is lesz békemenet, Rutte térdeltetné Magyarországot

Röviden, tömören a nap legfontosabb eseményiről.

Térdre kényszerítené Magyarországot a holland miniszterelnök

Térdre kényszerítené Magyarországot a holland miniszterelnök

A balos holland Mark Rutte szerint Magyarországnak nincs helye az EU-ban azért, mert nem lehet az LMBTQ propagandát bevinni az iskolákba.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére