Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erről szólt az operatív törzs keddi sajtótájékozatója

888.hu

2020.05.12. 13:20

Holnap lép hatályba az a kormányrendelet, amely meghatározza, hogy csak elektronikusan lehet benyújtani a hazánkba beutazásra szóló kérelmet – számolt be Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Mint mondta, igazolni kell a méltányosság okát és azt az igazolványt, amely a beutazáshoz szükséges.

A beutazás oka lehet például üzleti tevékenység, munka vagy egészségügyi ellátás igénybevétele, vizsga teljesítése

– sorolta Kiss Róbert. A további részletek a Magyar Közlönyben olvashatók.

Ma reggelig 421 karanténban lévő vállalta önként a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését és jelenleg 11 016 van érvényben. Budapesten az elmúlt 24 órában 366 fővel szemben intézkedtek a rendőrök a kijárási korlátozás megszegése miatt. Vidéken a védelmi távolságtartást, az üzletekben az idősávok betartását és a védőmaszkok viselését ellenőrzik, összesen 84 esetben kellett szankciót elrendelni.

Rémhírterjesztés miatt eddig összesen 86 esetben indítottunk büntetőeljárást a járványüggyel kapcsolatban

– közölte az alezredes.

A teherforgalomban és a személyforgalomban is 2-3 órás várakozással kell számolni a határokon – közölte Kiss Róbert.

A mai napon külön köszöntöm az ápolókat, hiszen ma őket ünnepeljük

– kezdte tájékoztatóját Müller Cecília, aki megköszönte áldozatos munkájukat. Hozzátette: tevékenységüket akkor tudjuk a leginkább értékelni, amikor mi magunk is bajba kerülünk. Az ápolók most, a koronavírus-járvány során különösen nagy feladatok elé vannak állítva. Köszönet jár nekik azért is, hogy

a Szent László Kórházban már 12 beteget, köztük, egy 40 éves ápoltat is le tudtak venni a lélegeztetőgépről.

Müller Cecília tájékoztatott, 3313 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb négy krónikus beteg. Ezzel 425 főre emelkedett az elhunytak száma, 1007-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból.

Így az aktív fertőzöttek száma 1881 főre csökkent. A 60 százalékuk még mindig Budapesten és Pest megyében található, de ott is javulás indult el

– hangsúlyozta a tisztifőorvos. Jelenleg 746 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 45-en vannak lélegeztetőgépen.

Kiemelte, az elmúlt egy héten fokozatosan csökkent a kórházban ápoltak száma. Emiatt a beutalási rend visszaáll a járvány kezdetéhez, amikor a kijelölt intézményekben kezelik a fertőzötteket.

Jelenleg 35 fekvőbeteg-ellátó intézményben ápolnak fertőzötteket, de ahhoz, hogy visszaálljon a kórházakban az eredeti ellátási rend, központosított betegellátásra van szükség

– mondta.

Az újonnan felfedezett súlyos állapotú koronavírusos betegeket a Szent László Kórházba, illetve a Korányi Pulmonológiai Intézetbe javasolják szállítani, így a többi intézményben felszabadulnak az ágyak a többi betegnek. Hozzátette, ha egy beteg kezelését már megkezdték egy adott intézményben, akkor nem szükséges elszállítani.

Természetesen meg kell tartanunk a járványügyi készültséget, folyamatos éberségre van szükség. Enyhe tüneteket mutató betegeket továbbra sem kell kórházba szállítani, ők otthoni karanténban maradhatnak.

Ha a kórház ezt nem tartja indokoltnak és helyben szeretné folytatni a kezelést, akkor természetesen nem kell elszállítani a beteget a két kiemelt kórház egyikébe sem

– hangsúlyozta a szakember.

Örömteli hír, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborja egy nemzetközi körvizsgálatban vett részt a berlini instant orvostudományi társasággal, amelyben 100 százalékosan megfelelt – jelezte a tisztifőorvos, aki úgy véli, egy rendkívül eredményesen dolgozni képes laboratórium áll rendelkezésre, ami így járvány idején kiemelten fontos.

Elmondta azt is, hogy korábban elrendelte a bentlakásos szociális intézmények egy részének a célellenőrzését, amelyben az infekciókontrollt és az egészségügyi ellátás minőségét vizsgálták kiemelten.

Az intézményekben az elrendelt korlátozó intézkedések meghozták az eredményüket

– közölte Müller Cecília.

A tisztifőorvos arra is kitért, minden esetben hatósági intézkedés történt, ha egy szociális intézményben megjelent a koronavírus. Az intézmények nagy részét már átvizsgálták a népegészségügyi szakemberek, akiknek köszönetet mondott a tisztifőorvos. A 345 intézményben egységes metodika szerint történt a vizsgálat, eszerint 343-ban az orvosi ellátás biztosított volt, csak két intézményben nem, így ott hatósági intézkedés történt – ismertette.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

A madarak éneke is „szexibb” lett a karantén alatt

A madarak éneke is „szexibb” lett a karantén alatt

Alacsonyabb frekvencián, „szexibb” hangon énekelnek, hogy párt találjanak, és hogy a területüket megvédjék.

WHO: Nem kell szükségállapotot bevezetni Szerbiában

Nincs szükség további korlátozó intézkedések vagy szükségállapot bevezetésére Szerbiában – nyilatkozta Marijan Ivanusa, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerbiai irodájának vezetője a helyi közszolgálati televíziónak.

UEFA: Januárig lehet halasztani a csoportmérkőzéseket a BL-ben és az El-ben

UEFA: Januárig lehet halasztani a csoportmérkőzéseket a BL-ben és az El-ben

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a koronavírus-járványra való tekintettel rendkívüli szabályozást fogadott el, aminek értelmében akár januárra is lehet csoportmérkőzést halasztani a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában.

Kilencen meghaltak, 927-tel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

927 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 22 127 főre nőtt a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 9 beteg – heten közülük hetven év felettiek –, így az elhunytak száma 718 főre emelkedett, 4945-en pedig már meggyógyultak.

Karácsony továbbra sem segíti a budapesti vállalkozókat

Karácsony továbbra sem segíti a budapesti vállalkozókat

Varsó mellett Berlin is tőkeinjekciókkal segíti a koronavírus-járvány által leginkább megtépázott gazdasági szereplőket, de a budapesti főpolgármester a fővárosi forrásbőség ellenére sem hajlandó cselekedni.

Szörnyű tragédia: meghalt egy villamoskocsik között átmászó férfi Budapesten

Másfél kilométeren keresztül vonszolt magával egy villamos egy férfit, aki a jármű alá esett, amikor két szerelvény között megpróbált átmászni – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján. A 37 éves férfi életét vesztette.

Vészhelyzetet vizionál Soros embere, aki megint hazánkat bírálta

Vészhelyzetet vizionál Soros embere, aki megint hazánkat bírálta

Gerald Knaus szerint közvetlenül Brüsszeltől kell pénzt kapniuk a civileknek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére