Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erős kormánypárti győzelem várható az EP-választásokon

Forisek Ádám

2019.04.23. 15:28

A Századvég friss pártpreferencia-vizsgálata kimutatta azt is, hogy az ellenzék képtelen volt javítani helyzetén.

A Századvég legfrissebb kutatási eredményei szerint a baloldal és a Jobbik közeledése nem hozott áttörést, míg a Fidesz-KDNP még növelni is tudta támogatói bázisát.

Ha most vasárnap lennének a választások, a teljes népesség 36 százaléka adná a voksát a kormánypártokra.

Az ellenzéki erők marginalizálódását mutatja, hogy a Jobbik támogatottsága mindössze 9 százalék, míg az MSZP-Párbeszéd bázisa 7 százalék. Az LMP és a Momentum Mozgalom tábora sem tudott kimozdulni a holtpontról, jelenleg 3 százalékon állnak. Ebben a közegben a DK-ra 5 százalék, a Mi Hazánk Mozgalomra 1 százalék, egyéb politikai pártokra pedig 2 százalék szavazna, míg a bizonytalanok aránya 34 százalékra csökkent.

A Fidesz-KDNP előnye a biztos szavazó pártválasztók körében is kiemelkedő, 54 százalékon áll a pártszövetség. A Jobbik támogatottsága 14 százalék, az MSZP-Párbeszédé 10 százalék. A Demokratikus Koalíciót a biztos szavazó pártválasztók 9 százaléka, az LMP-t és a Momentum Mozgalmat 4 százaléka támogatja. A Mi Hazánk Mozgalom ebben a közegben 2 százalékon, míg egyéb pártok 3 százalékon állnak.

Módszertan: A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2019. április 10-21-én, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,2 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére