Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eredményes lehet az õshonos kisebbségek védelme

Pörge Béla

2018.09.29. 10:18

Talán valami jó is történik végre az Európai Unióban, a Minority SafePack nagy segítség ebben.

Bár az eddig elért eredmények elmaradnak a várakozásoktól, az EU számos testületében és fórumán születtek már dokumentumok és javaslatok az őshonos nemzeti kisebbségek jogainak védelmére – mondta Sógor Csaba, az RMDSZ EP-képviselője az M1 reggeli műsorában.

Nagy segítségnek nevezte egyúttal a Minority SafePack több mint egymillió aláírását és közölte, hogy a jövőre felálló Európai Bizottság elé terjesztik majd a kezdeményezést. Sógor Csaba megjegyezte, hogy a meggyőzés ereje demokratikus, parlamenti viszonyok között sokszor lassú, de abban bízik, hogy az új testület fontosabbnak tekinti majd az kisebbségek jogait, mint a mostani, ezért eredményesebben lehet majd velük együttműködni.

A képviselő hangsúlyozta, hogy a hosszú távú célokat nem lehet föladni, a jövőről szóló gondolkodást pedig nem a parlamenti ciklusok idejéhez kell igazítani.

A kontinens nem várhatja, hogy mások cselekedjenek helyette, helyre kell állítani az Európát megtartó értékeket, támogatni kell a családokat és a gyermekvállalást"

– tette hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére