Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Erdõ Péter és Mádl Dalma osztott ajándékot a rászoruló gyermekeknek

Tóth Dalma

2018.12.22. 20:43

Erdõ Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete kétszázötven rászoruló gyermeknek adott át névre szóló karácsonyi ajándékcsomagot a budapesti Magyar Szentek Templomában szombaton.

Erdő Péter arról beszélt: karácsonykor Isten ajándékozta meg az embereket egyszülött fiával.

Vállalta a sorsunkat, vállalta a szegénységet, és azt is, hogy egy elnyomott, kis nép gyermekeként egy istállóban szülessen a világra".

Jézus ezzel megmutatta, hogy mi az, ami valóban fontos az embernek, hiszen mindenről lemondott, csak a család szeretetéről nem – hangoztatta.

A bíboros reményét fejezte ki, hogy az ünnepen mindenki megtalálja családja körében a szeretetet, és "egymásban is felfedezzük Jézust".

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az MTI-nek azt mondta: több mint kétezer évvel ezelőtt Krisztus születése a békét hozta el, de az sem volt békés időszak, hiszen üldöztek népeket, csecsemőket gyilkoltak meg, és Jézust is megpróbálták elpusztítani.

A mostani advent sem békés, néhány száz ember megpróbálja feldúlni ezt a gyönyörű ünnepet. A béke azonban erősebb, és "bízom benne, hogy az ünnep arra a néhány száz frusztrált emberre is hatni fog, akik Budapest utcáin dúlnak, karácsonyfát döntenek és trágárul beszélnek" – fogalmazott az államtitkár. A Katolikus Karitász karácsonyi adománygyűjtési akciójáról szólva azt mondta: különleges ez a gyűjtés, hiszen gyermekek gyűjtenek társaiknak, így ez az akció nemcsak adományozás, hanem útmutatás is a felnövekvő nemzedéknek.

Az adományozók segítségével a Katolikus Karitász országszerte több mint hatvanezer családnak segít karácsonykor.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Áthelyeznek egy transznemű elítéltet, mert féltik a női foglyok testi épségét

Skócia áthelyez egy nemi erőszak miatt bebörtönzött transznemű elítéltet egy női börtönből, miután politikusok, aktivisták és jogászok is aggodalmukat fejezték ki a többi fogoly biztonsága miatt – közölte Nicola Sturgeon skót miniszterelnök csütörtökön.

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor: azonnali tűzszünet kell

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban kötetlen beszélgetésen fogadta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának külföldi előadóit, Orbán Balázs politikai igazgatóval, az MCC kuratóriumi elnökével közösen – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Újabb szankciókkal sújtotta az Egyesült Államok a Wagner orosz fegyveres csoportot

Az Egyesült Államok pénzügyminisztériuma csütörtökön újabb szankciókkal sújtotta az ukrajnai harcokban is jelentős szerepet vállaló, jelentős nemzetközi bűnszervezetnek minősített Wagner orosz katonai magáncéget.

Jair Netanjahu: A „sorosozás” nem antiszemitizmus

A „sorosozás” nem antiszemitizmus – jelentette ki Jair Netanjahu kolumnista, rádiós műsorvezető, izraeli politikai influenszer a Mathias Corvinus Collegium (MCC) nemzetközi médiakonferenciájának második napján, csütörtökön Budapesten.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére