Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EP-képviselõk: Soros szervezeteinek erõs a befolyása Brüsszelre

888.hu

2018.03.27. 09:58

Egyre erõsebb a Soros Györgyhöz köthetõ civil szervezetek befolyása Brüsszelben.

Az uniós testületeknél jelentős mértékben támaszkodnak a civil és nem kormányzati szervezetekkel (NGO) történő egyeztetésekre"

– nyilatkozta a Magyar Időknek Schöpflin György, a Fidesz európai parlamenti képviselője. A politikus azt is kiemelte, hogy ezekről a tárgyalásokról keveset tudni és aggályos, hogy az Európai Bizottság döntéshozói elsősorban baloldali NGO-kat hallgatnak meg.

A Soros-féle Open Society European Policy Institute (OSEPI) és a hozzá hasonló szervezetek nagyon aktívak és komoly befolyással rendelkeznek az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban. A Magyarországgal kapcsolatos határozatok előkészítésekor a brüsszeli honatyákat propagandaanyagokkal bombázzák az említett szervezetek – nyilatkozta a lapnak Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője.

Ezeknek az alakulatoknak az álláspontja nyíltan elfogult, sokszor nem fedi a valóságot. Évek óta tapasztalható lobbitevékenységük az utóbbi időben felerősödött"

– mondta a képviselőnő.

Korábban több magyar lap is feltárta, hogy Frans Timmermans, az EB alelnöke háromhavonta egyeztet az OSEPI lobbistáival. Az is kiderült, hogy Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa egy év alatt összesen 52-szer egyeztetett az Európai Bizottság embereivel. A megbeszéléseken főként magyarországi témák kerülnek előtérbe, a leggyakrabban a Soros-féle szervezeteket hátrányosan érintő javaslatok – civiltörvény, CEU-t érintő jogszabályok és a migráció.

A találkozók nagy száma nem véletlen. A nemrég nyilvánosságra került hangfelvételeken hallható, hogy az egyik Soros-szervezet, a Civil Liberties Union for Europe vezetője, Dénes Balázs úgy fogalmaz, hogy azért kezdett bele a munkájába, mert nem volt Európában olyan civil szervezet, amely "kézben tudta volna tartani" az Európai Uniót.

Amiért igazából felvettek az OSF-hez öt évvel ezelőtt, az az, hogy felismerték, hogy abban a pillanatban nem volt Európában olyan civil szervezet, amely kézben tudta volna tartani az EU-t"

– mondta.

Ugyanebből a felvételből az is kiderült, hogy Dénes Balázs szervezete a saját hazája ellen lobbizott külföldön. Egészen pontosan azt szerette volna elérni, hogy Németország büntesse meg Magyarországot külföldön. Dénes azt a tanácsot adta közvetetten a német kormánynak, hogy a nálunk levő német cégeken keresztül "gyakoroljon nyomást" hazánkra. Ez konkrétan azt jelenti, hogy az Audinál, a Mercedesnél és a Boschnál meglevő magyar munkahelyeket akarta beáldozni.

Egészen megdöbbentő, ahogy a Soros-hálózat civilnek hazudja magát, közben pedig magyar munkahelyeket veszélyeztet, és titkosszolgálati botrányokba keveredik. Valóban ilyennek kellene lennie egy civil szervezetnek?

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére