Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

EMMI: jó döntés volt a Sinopharm-vakcina alkalmazása

888.hu, MTI

2021.05.15. 12:40

A magyar kormány jól döntött, hogy elkezdte a Sinopharm-vakcina alkalmazását, ezt erősítette meg múlt héten a WHO is, de nem is tehetett mást – mondta Prof. Dr. Kásler Mikós, az emberi erőforrások minisztere az Életközelben videósorozat legújabb részében, ahol a kínai vakcina engedélyezése mellett szóba került az oltóanyagok hatékonysága, a gyermekek oltása, a Székely Petíció és a magyar középiskolások oxfordi vitaversenyen nyújtott kiváló szereplése.

A miniszter elmondta: az elmúlt év végén magyar szakemberek utaztak a gyártás színhelyére Kínába és Oroszországba, hogy a helyszínen ellenőrizzék a gyártási folyamatokat, ezt követően átnézve a dokumentációt mindent rendben találtak.

A tárcavezető hozzátette: ez után még 8 vizsgálatot végeztek el a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakemberei, és miután azokat is rendben találták nem volt vitás, hogy

a Sinopharm megfelelő.

A baloldal keleti vakcina ellenes politikájáról azt nyilatkozta:

Az ellenzék nem a szerencsés utat választja, ha a WHO-val vitatkozik, mert ezt a vitát soha nem fogja megnyerni. Időközben azonban az ellenzék honfitársaink életét veszélyezteti.”

Arra a kérdésre, hogy kell-e következő oltás, az orvosminiszter úgy válaszolt: jelen pillanatban senki nem tudja megmondani, mert a vakcinák kifejlesztése óta nem telt el annyi idő.

Hangsúlyozta, hogy az összes forgalomban lévő vakcina esetén elindítottunk egy klinikai vizsgálatot, amely a vakcinák utáni teljes immunitást vizsgálja, ami azt jelenti, hogy folyamatosan egyre többet és többet tudunk a vizsgálatokkal párhuzamosan. Már május végén lesznek kezdeti eredmények, júniusban pedig még több várható. Mivel a vizsgálati idő egy év, így az első év végén meg tudjuk mondani, hogy egyéves-e a védettség és hogy mindegyiknél fennáll-e ez a körülmény.

Az összes vakcina esetében vizsgálják a fiatalok olthatóságát is. Van olyan vakcina, ami egészen féléves korig próbál eredményt elérni”

– fejtette ki a miniszter.

Ha megvannak a megfelelő minőségi szakmai paraméterek, Magyarország is fog csatlakozni ezeknek a korosztályoknak az oltásához – emelte ki.

Az EMMI minisztere kitért a Székely Petícióra is: Európa számos országában nemzetiségek, kisebbségek, akik több száz, vagy több ezer éve a megadott területen élnek folyamatosan. Az ő érdekeiknek a védelme megerősíteni annak a lehetőségét, hogy Európa tarka maradjon, és

minden érték, a nemzetiségek kultúrája tovább éljen.

A tárcavezető az interjú végén beszámolt, hogy miniszteri oklevelet adott át az oxfordi vitaversenyt megnyert két magyar gimnazista lánynak, akikkel az átadást követően Ő maga is megtapasztalhatta a fiatalok felkészültségét egy spontán vita keretében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére