Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emmi: Az aláírásgyűjtések nem a NAT-ról szólnak, hanem Gyurcsányról

888.hu

2020.02.28. 15:30

Minden a NAT ellenében aláíró pedagógus biztos lehet abban, hogy már listázza őket Gyurcsányék gépezete, a NAT NEM petíció elindítása sem szól másról, szögezi le a szaktárca állásfoglalása.

Mint írják, az Emberi Erőforrások Minisztériuma visszautasítja, hogy az ellenzék a köznevelés rendszerét „a kormánnyal ideológiailag azonos oldalon álló” és ezek szerint „a kormánnyal ideológiailag ellentétes oldalon álló” intézményekre osztja, az egyházi intézményeket az előbbibe sorolva. Azt is károsnak tartják, hogy

a tiltakozást generálók tantestületeket osztanak meg, éket verve az „aláírók” és „alá nem írók” közé, ez tudatos aknamunka, és egyúttal választási célú adatgyűjtés.

A tárcaközlemény aláhúzza, a sajtóban ma megjelent állásfoglalás kezdeményezői a szakmai konszenzus megteremtését hiányolják, miközben még inkább megosztják a pedagógustársadalmat. Leszögezik: nem szeretnének ismét belemenni abba a számháborúba sem, hogy

az aláírók száma hogyan viszonyul a pedagógusok 170 000 fős állományához, ezt mindenki ítélje meg maga.

Az állásfoglalásban hangzatos, a kormány által is támogatott gondolatok és aktuális kritikák keverednek, a dokumentum támogató és ellenző megnyilatkozások egyvelege, amelyet a Köznevelés-Stratégiai Kerekasztal ülésén majd meg lehet tárgyalni, ez a fórum éppen ezt a célt szolgálja, mely legutóbb egyébként 2020. február 18-án ülésezett.

A bérekkel kapcsolatban megjegyzendő, hogy a kormány éppen aznap, amikor az aláírásgyűjtés elkezdődött, hétfőn adta ki a kormányrendeletet, amiben 10 százalékkal emeli a pedagógusok fizetését, a nagy munkaterhelés kapcsán pedig kiemelendő, hogy

a magyar pedagógusok munkaterhelése nemzetközi viszonylatban átlagosnak tekinthető, a tanár-diák arány az OECD-átlagnál is kedvezőbb.

A módosított NAT a 2012-eshez képest

10 százalékról 20 százalékra növelte a szabadon felhasználható órakeretet, csökkentette a tananyag mennyiségét, a tanulók óraterhelését, és ezzel párhuzamosan csökkenti a tanárok által ellátandó órák számát,

ezért paradox, hogy a bevezetése ellen küzdenek, miközben ez az egyik megoldás a tanári terhek mérséklésére. Ténykérdés az is, hogy a felsőoktatásba felvételizők között nőtt a pedagógusképzésre jelentkezők aránya.

A módosított NAT szolgálja továbbá a kért szemléletváltást, ez azonban elsősorban a pedagógusokon múlik.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma is maximálisan egyetért azzal, hogy „a köznevelés rendszerének mindenkire gondja legyen. Egy szétszakadó társadalomban reményt, utat, modellt kell kínálni mindenkinek, hiszen elsősorban az iskola az a hely, ahol egy igazságosabb társadalom megszülethet. Az eddiginél nagyobb odafigyeléssel kell tehát fordulni a lemaradók, a nehézségekkel küzdők, a mélyszegénységben élők, a kirekesztettek felé.” A szaktárca kéri azon intézményeket, melyekben sokan aláírásukkal is kiálltak ezen gondolat mellett, hogy fordítsanak erre nagyobb figyelmet, és a felvételi során intézményeikben preferálják az érintett tanulók minél nagyobb arányban történő felvételét.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Kocsis Máté: a pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat

Kocsis Máté: a pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat

A pedofil bűncselekmények kapcsán nincs bocsánat, nem lehet megértés – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Több mint 12,5 millióan fertőződtek meg világszerte

A világon 12 684 409 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 564 506, a gyógyultaké pedig 6 981 170 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi adatai szerint.

11-kor kiderül milyen intézkedéseket vezet be a kormány

11-kor kiderül milyen intézkedéseket vezet be a kormány

Gulyás Gergely sajtótájékoztatót tart 11 órakor.

Lángoltak a szalmabálák a kamionon, lezárták a 7-es főutat Lepsénynél

Kigyulladt egy szalmabálákat szállító kamion és rakománya Lepsénynél, a rendőrség teljes szélességében lezárta a 7-es főutat – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

Vérfürdő Johannesburg elővárosában egy pünkösdi templomban

Vérfürdő Johannesburg elővárosában egy pünkösdi templomban

Öt embert megöltek szombaton egy pünkösdi templom területén a dél-afrikai Johannesburg egyik elővárosában.

Szombati tükör: jó hírek, rossz hírek, szomorúak és röhejesek

Szombati tükör: jó hírek, rossz hírek, szomorúak és röhejesek

Ma is voltak jó és rossz hírek is, ahogy az élet hozta. Jó, hogy csak hat újabb fertőzöttet regisztráltak itthon, rossz, hogy folytatódott az erőszak Belgrádban. A nap röheje, hogy a Karácsonyék még egy pályázatot se tudtak rendesen megcsinálni, öröm viszont, hogy Varga Judit miniszter ismét beintett az újfent a jogállami mantrával kellemetlenkedő Brüsszelnek.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére