Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elvégzik a tesztet a kórházban fekvő súlyos légúti fertőzéses, lázas betegeknél is

888.hu

2020.03.16. 15:55

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) megerősítette: elvégzik a koronavírustesztet a kórházban fekvő, lázas, súlyos akut légúti fertőzéses betegeknél is, amennyiben ezeket a tüneteket semmilyen különösebb körülmény nem indokolja.

Eddig akkor végezték el – írja az atv.hu –, ha egy akut légúti fertőzésben szenvedő betegnél fennállt legalább a hirtelen kezdődő, 38 fokosnál magasabb láz, a légszomj, vagy a köhögés. Plusz: a tünetek kezdetét megelőző 14 napban az új koronavírus által leginkább fertőzött területen járt.

Továbbá azokon is elvégezték eddig a tesztet, akik akut légúti fertőzésben szenvedő betegek és a tünetek kezdetét megelőző 14 napban szoros kontaktusban/kapcsolatban voltak az új koronavírussal valószínűsítetten fertőzött személlyel.

Szoros kapcsolatnak minősül, aki egy háztartásban él, személyes kapcsolatba került (2 méternél közelebb és legalább 15 percre) koronavírussal fertőzött személlyel, zárt légtérben tartózkodott vagy kezet fogott ilyen, vírussal fertőzött személlyel.

Most a protokoll új, harmadik feltétellel, esetleírással egészül ki. Eszerint, a jövőben azokon a betegeken is elvégzik a koronavírustesztet,

akik kórházi kezelést igényelnek, lázasak, súlyos akut légúti fertőzésben szenvednek, és esetükben ezeket a tüneteket semmilyen különösebb körülmény nem indokolja.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére