Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elsöprõ Fidesz-gyõzelem a nyolcadik kerületben

Horváth József György

2018.07.08. 20:31

Sára Botond fideszes jelölt toronymagasan nyerte a józsefvárosi idõközi polgármester-választást a volt SZDSZ-es Gyõri Péterrel szemben. Az ötödik kerületi idõközi egyéni választókerületi képviselõ-választáson is magabiztos Fidesz gyõzelem született.
Sára Botond korábbi alpolgármester nyerte a józsefvárosi időközi polgármester-választást.

A VIII. kerületben, Józsefvárosban azért került sor időközi választásra, mivel a korábbi polgármester, Kocsis Máté egyéni képviselői helyet szerzett az Országgyűlésben, a két mandátum pedig összeférhetetlen, így lemondott tisztségéről.

100%-os feldolgozottság mellett Sára Botond a leadott szavazatok 62,85%-át szerezte meg, míg ellenfele, a függetlenként induló, egykori SZDSZ-es Győri Péter csak 36,39%-ot ért el.

Az időközi polgármester-választáson összesen 13 246 fő adta le szavazatát, azaz a választásra jogosultak 23.05%-a.

Az új polgármester Sára Botond jogász, jelenleg Józsefváros alpolgármestere, és eddig Kocsis Máté általános helyettese volt.

Az időközi polgármester-választás nincs érdemi hatással az önkormányzat politikai erőviszonyaira, mert a képviselő-testületben 12 kormánypárti, egy-egy MSZP-s, DK-s, LMP-s, illetve Együtt-PM-es, valamint egy (a Jobbik színeiben bejutott) független képviselő ül.

Az ötödik kerületben az időközi egyéni választókerületi képviselő-választáson Dr. Balla Valéria Emese, a Fidesz-KDNP jelöltje győzött a szavazatok 67,24%-ával.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére