Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A magyarok döntõ többsége ellenzi a Sargentini-jelentést

Bertha László

2018.09.07. 15:11

A Századvég friss felmérése szerint a magyarok többsége ellenzi a Magyarországot elítélõ Sargentini-jelentést, és kiáll a magyar álláspont mellett.

2018. június 25-én fogadta el az Európai Parlament LIBE-bizottsága a Sargentini-jelentést, melynek vitájára jövő hét kedden kerül sor Strasbourgban. A jelentés számos pontban elítéli Magyarországot, többek között az illegális bevándorlás kezelése miatt. A Századvég friss felmérése a jelentés társadalmi megítélését vizsgálta, és arra megállapításra jutott, hogy

a kutatásban résztvevők többsége a jelentés egyik lényegi pontjával sem értett egyet.”

A legnagyobb ellenállást azzal szemben tanúsították a válaszadók (79 százalék), hogy Brüsszel uniós hatáskörbe helyezné annak megállapítását, hogy a tagállamokba érkező migránsok menekültek vagy gazdasági bevándorlók-e. A magyar lakosság 70 százaléka nem ért egyet azzal, hogy az Európai Unió megakadályozza Magyarország büntetőjogi eszközökkel történő fellépését az illegális bevándorlást segítőkkel szemben.

A válaszadók ugyanekkora arányban állnak ki a kötelező betelepítési kvóta ellen is. A többség (56 százalék) nem ért egyet az illegális bevándorlók harmadik, biztonságos országba történő visszaküldésére vonatkozó kritikákkal, és végül azzal a kifogással sem, amely bírálja, hogy minden Magyarországra belépni kívánó bevándorlónak a tranzitzónában kell tartózkodnia az eljárása befejezéséig (55 százalék) – áll a Századvég közleményében.

Módszertan: A Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2018. augusztus 23. és szeptember 2. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére