Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ellentmondásokkal teli az EB indítványa

Pörge Béla

2017.07.28. 23:38

Újabb szakaszba léptette szerdán az Európai Bizottság (EB) az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt a Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában értékelte a döntést — írja a Híradó.

Az Európai Bizottság főtanácsnoka 344 pontból álló indítványának végkövetkeztetései között azt javasolja a bíróságnak, hogy utasítsa el a tanácsi határozat megsemmisítése iránti kereseteket, amelyet éppen hazánk és Szlovákia nyújtott be. Völner Pál erre reagálva azt mondta: azt várták a főtanácsnoktól, hogy jogi érvekkel fogja levezetni ezt a 120 oldalt. Az indítvány mennyisége is kifejezi azt, hogy a minőséget próbálták ellensúlyozni. Mint mondta:

olyan, mintha felcsatlakoztak volna a Soros-terv végrehajtóihoz."

Továbbra is fenntartja hazánk a jogi érveket, miszerint nem tartották be az EU jogi normáknak a kereteit a döntés meghozatalánál. Erre nem ad igazi választ a főtanácsnok. Erősen problematikus az, hogy egy kormányfőnek a minisztere ellentétesen dönt, mint ahogy az előző tanácsülésen megnyilatkozott.  

Eleinte önkéntes kvótákról volt szó, majd mégsem önkéntesek lettek. A beadvány tehát ellentmondásokkal küzd"

– fogalmazott az államtitkár.

Egy jogvita alkalmával az ügyhöz kapcsolódó jogi fogalmakat és szabályokat kellett volna érvként felhasználni. Ehelyett a tanácsnok úr a nyolcadik cikkely felé nyúl, amely a szolidaritásról szól, kifelejtve azt, hogy menekültügyben, ennek a megjelenési kereteit a dublini egyezmény adja meg, amelyen Magyarország keresete alapul – tette hozzá az államtitkár.

Dimitrisz Avramopulosz migrációs politikáért felelős biztos a tegnapi napon nyilatkozott, miszerint a negyvenezer önkéntes és 120 ezer kötelező kvótalétszámból 24 ezret teljesítettek a tagországok, így szeptemberre még a negyvenezres önkéntes számot sem fogják elérni. Ennek ellenére azt állítja a biztos, hogy ez segített Olaszországon és Görögországon. Amennyiben ezt hatékonyságnak nevezik – fogalmazott az államtitkár – akkor látszik, hogy a logikától és a precíz jogi érveléstől messze esik a biztos gondolatmenete.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére