Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ellentmondásokkal teli az EB indítványa

Pörge Béla

2017.07.28. 23:38

Újabb szakaszba léptette szerdán az Európai Bizottság (EB) az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt a Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában értékelte a döntést — írja a Híradó.

Az Európai Bizottság főtanácsnoka 344 pontból álló indítványának végkövetkeztetései között azt javasolja a bíróságnak, hogy utasítsa el a tanácsi határozat megsemmisítése iránti kereseteket, amelyet éppen hazánk és Szlovákia nyújtott be. Völner Pál erre reagálva azt mondta: azt várták a főtanácsnoktól, hogy jogi érvekkel fogja levezetni ezt a 120 oldalt. Az indítvány mennyisége is kifejezi azt, hogy a minőséget próbálták ellensúlyozni. Mint mondta:

olyan, mintha felcsatlakoztak volna a Soros-terv végrehajtóihoz."

Továbbra is fenntartja hazánk a jogi érveket, miszerint nem tartották be az EU jogi normáknak a kereteit a döntés meghozatalánál. Erre nem ad igazi választ a főtanácsnok. Erősen problematikus az, hogy egy kormányfőnek a minisztere ellentétesen dönt, mint ahogy az előző tanácsülésen megnyilatkozott.  

Eleinte önkéntes kvótákról volt szó, majd mégsem önkéntesek lettek. A beadvány tehát ellentmondásokkal küzd"

– fogalmazott az államtitkár.

Egy jogvita alkalmával az ügyhöz kapcsolódó jogi fogalmakat és szabályokat kellett volna érvként felhasználni. Ehelyett a tanácsnok úr a nyolcadik cikkely felé nyúl, amely a szolidaritásról szól, kifelejtve azt, hogy menekültügyben, ennek a megjelenési kereteit a dublini egyezmény adja meg, amelyen Magyarország keresete alapul – tette hozzá az államtitkár.

Dimitrisz Avramopulosz migrációs politikáért felelős biztos a tegnapi napon nyilatkozott, miszerint a negyvenezer önkéntes és 120 ezer kötelező kvótalétszámból 24 ezret teljesítettek a tagországok, így szeptemberre még a negyvenezres önkéntes számot sem fogják elérni. Ennek ellenére azt állítja a biztos, hogy ez segített Olaszországon és Görögországon. Amennyiben ezt hatékonyságnak nevezik – fogalmazott az államtitkár – akkor látszik, hogy a logikától és a precíz jogi érveléstől messze esik a biztos gondolatmenete.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
A légszennyezés is kapcsolatba hozható a mentális betegségek kialakulásával

A légszennyezés is kapcsolatba hozható a mentális betegségek kialakulásával

A légszennyezettség nemcsak légúti betegségeket okoz és csökkenti a várható élettartamot, egy új tanulmány szerint mentális betegségek, köztük a depresszió és skizofrénia kialakulásával is kapcsolatba hozható. A tanulmány bírálói szerint azonban a megállapítások igazolására további kutatásokra van szükség.

Megdöbbentő számok: a német lakosság negyede migrációs háttérrel rendelkezik

Meghaladta a 25 százalékot az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya Németországban tavaly a szövetségi statisztikai hivatal (Destatis) szerdai adatai szerint.

Salvini ellen szövetkezik a bevándorláspárti olasz baloldal

Salvini ellen szövetkezik a bevándorláspárti olasz baloldal

Az eddig ellenzékben levő balközép Demokrata Párt (PD) teljes körű felhatalmazást adott a főtitkár Nicola Zingarettinek, hogy megkezdje a kormányalakítási egyeztetést az eddig koalícióban kormányon lévő, szélsőbaloldali Öt Csillag Mozgalommal.

Újabb magyar rendőri kontingens indult Európa határainak védelmére

Újabb magyar rendőri kontingens indult szerdán Szerbiába és Észak-Macedóniába, ahol a határok őrzésében segítenek majd – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Kína továbbra is elutasítja az azonos neműek házasságát

Kína jogi álláspontja szerint a házasság továbbra is egy férfi és egy nő köteléke – szögezte le egy kínai parlamenti szóvivő szerdán, kizárva, hogy Peking kövesse Tajvant az azonos neműek házasságának engedélyezésében.

Kiskorú lányokat erőszakoltak meg egy svéd fesztiválon, nem ez volt az első eset

Kiskorú lányokat erőszakoltak meg egy svéd fesztiválon, nem ez volt az első eset

Rajtuk kívül tucatnyian jelentették, hogy ismeretlenek zaklatták őket.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére