Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elkezdõdött Botka jobbkezének a pere

Bokor Gábor

2017.04.27. 08:28

A Gyulai Járásbíróságon kezdõdött meg a szegedi parkolóbérletek ügyével kapcsolatos tárgyalás. A vádlottak padján többek között az a Kalmár Gábor is ott ül, aki Botka László kabinetfõnöke.

A vádirat szerint 2008 és 2012 között nagyjából háromszáz ingyenes, egész évre szóló parkolóbérletet osztottak szét Szegeden bármiféle jogszabályi háttér és felhatalmazás nélkül. Az önkormányzat részéről évente vezetői értekezleteken döntöttek arról, hogy kik azok az önkormányzattal, illetve a polgármesteri hivatallal kapcsolatban álló személyek, akik ingyenes bérletet kaphatnak – írja a Magyar Idők.

Több olyan személy is kapott ingyenes parkolást, aki az önkormányzatnál, az EP-ben, az országgyűlésben vagy a polgármesteri hivatalban dolgoztak. A lap szerint a rendőrség vezetői is élvezhették a díjmentes parkolás előnyeit, ám sok olyan ember is kapott kedvezményt, aki nem köthető a városvezetéshez. A vádirat megállapította, hogy összesen negyvenmillió forintnyi kárt okoztak összesen.

Míg az ügyészség az alpolgármestert, a főjegyzőt és a kabinetfőnököt hűtlen kezeléssel, addig  a Szegedi Közlekedési Kft. két korább ügyvezetőjét felbujtással vádolták meg. A tárgyaláson mindnyájuk ártatlannak tartotta magát. 

A tárgyalás előtt még Szabó Bálint, aki hivatali visszaélés miatt tett feljelentést korábban elmondta, hogy a városvezetés le- és megbukott. 

Szegedet egy jól körülhatárolható bűnözői csoport vezeti, a maffia főnöke pedig Botka László MSZP-s polgármester"

– mondta Szabó.

A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy az ingyen parkolójegyekből kapott Ujhelyi István MSZP-s politikus is, aki két autójára három bérletet kapott. Szabó Bálint a lapnak elmondta, hogy Botka luxusterepjárója ugyanúgy ingyen parkol a városban. Ez az a gépjármű melyet az MSZP önjelölt miniszterelnök-jelöltje elfelejtett bevallani vagyonnyilatkozatában.

A szocialisták közleményében reagáltak, amiben kifejtették, hogy koncepciós paródiának tartják a pert.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére