Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A főváros nem törődik a futópálya környezetével

888.hu

2022.04.14. 21:00

A polgármester segítségével elkészült a Belváros első futópályája, Karácsonyék mégsem akarják megcsinálni a feladat rájuk eső részét.

 

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere a keddi napon átadta a Belváros első futópályáját, amivel kapcsolatban felszólalt a Fővárosi Közgyűlés is:

„Azon kívül, hogy messzemenőkig támogatok minden olyat, ami a sportolásról szól és annak előmozdításáról, azért engedje meg főpolgármester úr, hogy elmondjam, pont tegnap volt szerencsém átadni az ötödik kerületben az első futópályánkat, viszont nagyon szomorúan tapasztaltam, hogy a környezete, amit a Főkert üzemeltet, az borzasztóan néz ki. Én nem gondolom, hogy akkora feladat lenne ezt megugrani, tehát ha ezt a koncepciót támogatjuk, amiben szó szerint ez van: »fejlessze a lakossági sporthoz szorosan kapcsolódó közterületek sportolásra való helyszíneit, és ezzel hozzájárulva a budapesti lakosság szabadidősport tevékenységeinek megfelelő környezetben történő megvalósításához.« Én azt gondolom, mi tényleg hozzáteszünk a budapestiek sportolási lehetőségeihez, tehát az Olimpiai Park körül a futópályán várunk minden budapestit és belvárosi érdeklődött. Én csak annyit kérnék, a környezetét, ami az önök üzemeltetési területe, hogy ha azt rendbe tennék, én azt nagyon megköszönném!”

 

Karácsony helyett természetesen Gy. Németh Erzsébet szólalt fel, aki hozta a szokásos baloldali narratívát, hogy nincs pénze a fővárosnak, hogy rendbe hozzák a futópálya körüli parkot.

 

A futópálya átadásával kapcsolatban egy sajtóközlemény is megjelent:

 

BELVÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÁTADTA AZ V. KERÜLETIEK ELSŐ FUTÓPÁLYÁJÁT

A belvárosi Olimpia park körül kialakított futópályát keddtől vehetik birtokba a sportolni vágyók. A vadonatúj futókör 436 méter hosszú, 120 centiméter széles és napelemmel működő LED sebességjelző táblával, nyújtókorlátokkal, értékmegőrzővel és ivókúttal is felszerelte Belváros Önkormányzata.

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere az átadáskor elmondta:
„Belváros Önkormányzata a lakossági igényeknek megfelelően folyamatosan fejleszti az aktív életmód feltételeit. Immár a szabadban futni vágyóknak is kedvezünk az ehhez ideális sportolási környezetet nyújtó pálya létrehozásával.”

A polgármester Belváros díszpolgárával, Dr. Zacher Gáborral nyitotta meg a pályát, aki a következőképpen összegezte a fejlesztés aktualitását:
„talán hozzásegíti ahhoz az embereket, hogy elkezdjenek valóban sportolni, amelyre borzasztóan nagy szükség van, hiszen a járvány kapcsán az elhízás elég jellemző volt Magyarországra, átlagban egy 5 kiló pluszt mindenki felszedett”.
A futókör előnyeire térve Dr. Zacher Gábor – akinek a futás a szenvedélye –, saját tapasztalatként osztotta meg, hogy régóta űzve ezt a sportágat pontosan érzi a betonon és a kellemesen puha rekortánon való futás közti különbséget. Valamint azt is kiemelte, hogy ha az itt élőknek az orra előtt itt van egy futókör és nem a betonon kell futniuk, bizonyára könnyebben felveszik a futócipőt.

A futópálya mellett az Olimpia parkba érkezők számos egyéb lehetőséget találnak a szabadidő aktív eltöltésére, hiszen a parkot Belváros Önkormányzata 2014-re teljes körűen, igazi közösségi térként újította meg, ahol mozgásra, sportra a több mint kétezer négyzetméteres játszótér, valamint a futball, kézilabda és kosárlabda játékokra egyaránt alkalmas sportpálya nyújt lehetőséget. Mindemellett itt található az Olimpikonok Fala és a Paralimpikonok Fala, amelyek az ötkarikás játékok aranyérmes magyar bajnokainak állítanak emléket. Legutóbb a 2022. évi téli olimpia aranyérmese, Liu Shaoang neve került felvésésre a dicsőségfalra. A magyar siketsport napja alkalmából, június 2-ára pedig teljessé válik a tiszteletadás és a Siketlimpikonok Fala is helyet kap a parkban.

Mindezek mellett Belváros Önkormányzata számos egyéb intézkedést tesz a lakosság sportolásának ösztönzésére. Ezt a célt szolgálják a játszóterek, a szabadtéri sportpályák, fitnesz park, ping-pong asztalok, a téli ingyenes korcsolyázási lehetőség, az úszásoktatás támogatása, a 2000 kerékpár biztonságos elhelyezésére alkalmas kerékpártámaszok, valamint a tavaly átadott V.30 Belvárosi Sportközpont is. A nemrég avatott Bástya parkban is helyet kapott egy esővédett játszótér és egy különleges lebegő sportpálya is. Valamint, május végén átadják a Belváros Ifjú Sportolója Díjakat, amelyekkel évről évre a legtehetségesebb V. kerületi sportoló fiatalokat támogatják. Az egykori ösztöndíjasok már olyan kimagasló sikereket értek el, mint Török Dominik, aki úszásban ifjúsági megmérettetéseken országos aranyérmes és EB ezüstérmes lett vagy Kékesi Márton alpesi síző, aki 2022-ben már másodszorra képviselte téli olimpián Magyarországot, mint az V. kerület lakosa.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére