Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elítélték Simon Gábort, a szocik volt elnökhelyettesét

888.hu

2017.06.21. 10:58

Csalás és hamis okirat felhasználása miatt jogerõsen is bûnösnek mondta ki Simon Gábort, az MSZP volt elnökhelyettesét a Fõvárosi Törvényszék.

Jogerősen is bűnösnek mondta ki Simon Gábor volt szocialista politikust, országgyűlési képviselőt a Fővárosi Törvényszék – tájékoztatta a PestiSrácokat a törvényszék.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság első fokon még tavaly áprilisban csalás és hamis okirat felhasználása miatt 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte Simont, míg vádlott-társát megrovásban részesítette azért, mert a volt képviselő még 2008 és 2010 között munkaügyi államtitkárként megbízási szerződéseket kötött egy pszichológussal, egyebek mellett vezetői készségek fejlesztésére és rendszeres tanácsadásra. A díjazás 2008-ban és 2009-ben napi ötvenezer, 2010-ben hatvanezer forint volt áfa nélkül. Az ügyészség szerint a teljesítésigazolásokban öt olyan napot is feltüntettek, amikor Simon Gábor nem is tartózkodott Magyarországon.

A vád szerint a politikus a teljesítésigazolások aláírásával, a kifizetések engedélyezésével segítséget nyújtott a pszichológusnak a csalás elkövetéséhez, és így mintegy háromszázezer forintos kárt okozott. Az ügyészség felfüggesztett szabadságvesztés kiszabásáért, a vádlottak és védőik felmentésért fellebbeztek, így került az ügy másodfokra. A Fővárosi Törvényszék még január 26-án pénzbüntetés helyett megrovásban részesítette Simont, illetve kimondta, hogy a közbizalom elleni bűncselekményt az MSZP egykori elnökhelyettese folytatólagosan követte el.

Simon Gábornak egy másik ügye is bírósági szakban van, hiszen a volt szocialista politikus ellen tavaly márciusban különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség. Simon természetesen ártatlannak vallotta magát.

Később az is nyilvánosságra került, hogy a furcsa körülmények között elhunyt vállalkozó, Welsz Tamás segítségével egy bissau-guineai útlevéllel Magyarországon is nyitott számlát, melyen szintén milliók voltak. Simont 2014. március 10-én őrizetbe vették, majd előzetes letartóztatásba helyezték, de egy jó ideje már szabadlábon védekezik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére