Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Elhunyt két beteg, 501 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon

888.hu

2021.09.22. 09:50

Két beteg meghalt, és újabb 501 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést – közölte a koronavirus.gov.hu szerdán, kiemelve: eddig 5 865 865 embert oltottak be hazánkban, közülük 5 591 911-en a második, 646 000-en pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

 

A kormányzati portálon azt írták: 819 021-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 143-ra, a gyógyultaké 781 138-ra emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 7740. Kórházban 406 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 46-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 4825-en vannak, a mintavételek száma 6 829 896.

Kiemelték, hogy az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza,

a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak,

ezért kérik őket, hogy regisztráljanak, és minél előbb kérjék a vakcinát.

A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása náluk általában jóval enyhébb.

A magyar lakosság többsége regisztrált a védőoltásra – és már meg is kapta –, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetséges időpontot foglalni az oltásra – tájékoztattak.

Kiemelték, hogy ezen a héten visszatérnek az oltóorvosok az iskolába, hogy beadják a második adag vakcinát a tanév elején beoltott diákoknak. Emellett ez a beoltatlan 12 év feletti diákok számára is újabb lehetőség az oltás felvételére.

Közölték, hogy az átoltottság további növelése és a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyásának megelőzése érdekében az internetes időpontfoglalóban a határidőn túli, valamilyen oknál fogva elmaradt második oltásra is lehet időpontot foglalni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére