Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Életbe lépett a kormány újabb gazdasági mentőcsomagja

888.hu

2020.03.24. 09:19

Éjfél előtt néhány perccel jelent meg a Magyar Közlönyben, s ezzel életbe lépett a kormány újabb mentőcsomagja, amely a koronavírus-járvány emberekre gyakorolt negatív gazdasági hatásait csökkenti. Ennek értelmében: június végéig elengedik a katás vállalkozók járulékfizetési kötelezettségét, az emberek az elmaradásokat ráérnek később megfizetni, meghosszabbítják a gyest, a gyedet, a gyetet, és életbe lépett a végrehajtási és kilakoltatási moratórium is.

Az intézkedésekkel a kormány

több mint 81 ezer katás vállalkozó járulékfizetési kötelezettségét engedi el

négy hónapig. Az Index számításai szerint ez átlagosan havi 50 ezer forintos megtakarítást jelent a vállalkozási formát választók számára, vagyis

az állam több mint 16 milliárd forintnyi adóbevételéről mond le ezzel a támogatással.

Ez a támogatás 26 üzletágban tevékenykedő kisvállalkozókra vonatkozik. Taxis személyszállítás (TEÁOR és TESZOR 4932), fodrászat, szépségápolás (TEÁOR és TESZOR 9602), festés, üvegezés (TEÁOR és TESZOR 4334), egyéb humán-egészségügyi ellátás (TEÁOR és TESZOR 8690), villanyszerelés (TEÁOR és TESZOR 4321), fizikai közérzetet javító szolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 9604), előadó-művészet (TEÁOR és TESZOR 9001), víz-, gáz-, fűtés-, légkondicionáló-szerelés (TEÁOR és TESZOR 4322), szakorvosi járóbeteg-ellátás (TEÁOR és TESZOR 8622), épületasztalos-szerkezet szerelése (TEÁOR és TESZOR 4332), sport, szabadidős képzés (TEÁOR és TESZOR 8551), tetőfedés, tetőszerkezet-építés (TEÁOR és TESZOR 4391), általános járóbeteg-ellátás (TEÁOR és TESZOR 8621), padló-, falburkolás (TEÁOR és TESZOR 4333), fogorvosi járóbeteg-ellátás (TEÁOR és TESZOR 8623), előadó-művészetet kiegészítő tevékenység (TEÁOR és TESZOR 9002), egyéb sporttevékenység (TEÁOR és TESZOR 9319), fekvőbeteg-ellátás (TEÁOR és TESZOR 8610), konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése (TEÁOR és TESZOR 8230), üdülési, egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 5520), testedzési szolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 9313), egyéb vendéglátás (TEÁOR és TESZOR 5629), egyéb szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 5590), szerencsejáték, fogadás (TEÁOR és TESZOR9200), idősek, fogyatékosok szociális ellátása bentlakás nélkül (TEÁOR és TESZOR 8810), szállodai szolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 5510).

Ugyanakkor a Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint

a katás adózóknál márciusig keletkezett tartozások megfizetése alól is mentességet ad a kormány,

egészen a veszélyhelyzet lezárást követő negyedik hónapig.

Ugyanakkor tovább bővítette a kormányzat azoknak az ágazatoknak a körét, amelyben csak a

minimális járulékot kell fizetni: a munkáltatóknak semmit, a munkavállalóknak pedig csak a 4 százalékos egészségbiztosítási járulékot június végéig.

A kedvezményezett tevékenységi körök: taxis személyszállítás (TEÁOR és TESZOR 49.32), szálláshely-szolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 55), vendéglátás (TEÁOR és TESZOR 56), alkotó-, művészeti, szórakoztató tevékenység (TEÁOR és TESZOR 90), sport-, szórakoztató, szabadidős tevékenység (TEÁOR és TESZOR 93), szerencsejáték, fogadás (TEÁOR és TESZOR 92), film, video, televízió-műsor gyártása, hangfelvétel-kiadás (TEÁOR és TESZOR 59), konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése (TEÁOR és TESZOR 82.30), napilapkiadás (TEÁOR és TESZOR 58.13), folyóirat, időszaki kiadvány kiadása (TEÁOR és TESZOR 58.14), műsor-összeállítás, műsorszolgáltatás (TEÁOR és TESZOR 60).

Rendkívül fontos intézkedés, hogy

a kormány nem engedi, hogy bárki elveszítse lakóhelyét a koronavírus-vészhelyzet ideje alatt.

A kilakoltatásokat és végrehajtásokat is felfüggesztik a veszélyhelyzet lezárását követő 15. napig, ugyanakkor eddig szünetel az adótartozások behajtása is.

Csökkenteni próbálja a fertőzés terjedését is a rendelet: az MNB korábbi javaslatát megfogadva a kormány

15 ezer forintra emelte a PIN-kód használat nélküli, érintéses bankkártyás fizetési mód összeghatárát.

Így a vásárlóknak az üzletekben nem kell a POS-terminálokat megérinteniük, ha ennél alacsonyabb összegért vásárolnak. A bankoknak legkésőbb április 15-ig kell átállniuk erre.

Ahogy azt Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn bejelentette:

a kormány intézkedett a gyes, a gyed és a gyet meghosszabbításáról is,

így azok a kismamák, akik ilyen támogatásban részesültek, akkor is tovább kapják azt a veszélyhelyzet megszűnéséig, ha jogosultságuk ez idő alatt lejárna. Ezzel a kormány újabb több tízmilliárd forinttal támogatja a családokat.

OLVASTAD MÁR?

Kínának tíz nap alatt sikerült, nekünk húsz: így húzták fel a semmiből pillanatok alatt a karanténkórházat Kiskunhalason | VIDEÓ

Kínának tíz nap alatt sikerült, nekünk húsz: így húzták fel a semmiből pillanatok alatt a karanténkórházat Kiskunhalason | VIDEÓ

Kórházi ágyakban számolva tulajdonképpen gyorsabban húzták fel, mint ahogy a járvány terjed. Az első ásástól a berendezésig és a villanykörték becsavarásáig 19 nap telt el.

Végképp elgurult Donáth Anna gyógyszere – már a szocik is nekiestek

Végképp elgurult Donáth Anna gyógyszere – már a szocik is nekiestek

A Momentum EP-képviselője olyan fejtegetésbe kezdett, ami az új jogszabályok szerint már súrolhatja a rémhírterjesztés határát. A jelek szerint viszont még akadnak jóérzésű szocialisták is, mert már ők is támadják a Momentum elszabadult hajóágyúját.

31 millió maszk, 152 lélegeztetőgép és 133 ezer teszt érkezett

31 millió maszk, 152 lélegeztetőgép és 133 ezer teszt érkezett

Csaknem 31 millió maszk, 133 ezer teszt és 152 lélegeztetőgép érkezett Magyarországra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos tájékoztatóján az Országgyűlés külügyi bizottságában kedden.

Operatív törzs: ha nem tartjuk be az utasításokat, Budapest gócponttá válhat

Operatív törzs: ha nem tartjuk be az utasításokat, Budapest gócponttá válhat

Az eddigi fertőzéses esetek 40 százaléka Budapestre, a Pest megyei agglomerációval együtt 60 százaléka a fővárosi régióra koncentrálódik, ezért rendkívül fontos, hogy a sűrűn lakott régióban mindenki fokozottan tartsa be a járvány terjedését akadályozó korlátozásokat – figyelmeztettek a szakemberek az operatív törzs napi tájékoztatóján.

Íme az Orbán-terv részletei: 75 ezren kapnak diplomát, hitelprogramok és adókönnyítések segítik a vállalkozásokat, felfüggesztik az idegenforgalmi adót

Az Orbán-kormány hétfőn bejelentett gazdasági mentőcsomagjának részleteiről tájékoztatott ma Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Már Ukrajnában is berobbant a járvány: emelkedik a halálos áldozatok száma

Ukrajnában keddre egy nap alatt hét új esettel 45-re emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, az igazolt fertőzötteké pedig 143-mal 1462-re nőtt – hozta nyilvánosságra az egészségügyi minisztérium.

Századvég: a magyarok négyötöde kiáll a kormány gazdaságmentő elképzelései mellett

A magyarok jelentős többsége nem ért egyet azzal az ellenzéki hangulatkeltéssel, hogy a kormánynak ingyenpénzt kellene osztogatnia a koronavírus-járvány nyomán kialakuló gazdasági recesszió idején, helyette a kormány munkahelyvédő és -teremtő politikáját támogatják.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére