Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Eladhatta székhelyét az MSZP

888.hu

2020.02.13. 14:37

Érdekes dolgok derültek ki a parlament honlapján közzétett adatokból.

A Magyar Nemzet szúrta ki, hogy a parlament honlapján közzétett adatok szerint Tóth Bertalan csak januárban összesen 50 millió forint értékben rendelt meg különböző szolgáltatásokat. Tanácsadói tevékenységre, tanulmányokra, elemzésekre az elnök-frakcióvezető 33 milliós megbízást adott a párthoz közeli Sapienza Kft.-nek, egy mindössze hat hónapos időszakra.

A lap szerint továbbá a Villányi út 11–13. szám alatti ingatlanon lévő 217 négyzetméter alapterületű irodahelyiségek egész éves bérlésére az MSZP elnöke 10,5 milliós szerződést kötött a Sapienza Plus Kft.-vel.

Ez már csak azért is érdekes, mert a szocialisták korábban hevesen tagadták, hogy eladnák a családi ezüstként számontartott Villányi úti székhelyüket, amely a párt által alapított Villányi úti Konferencia-központ és Szabadegyetem Alapítvány tulajdona.

Fotó: MTI

Budapest, 2019. április 4.Tóth Bertalan, az MSZP elnöke az „Indul a kampány(busz)!” címmel tartott sajtótájékoztatón Budapesten 2019. április 4-én. MTI/Balogh Zoltán | Fotó: MTI

A lap szerint minden jel arra utal, hogy ha nem is az egészet, de egy részét mégis eladhatták a 6 ezer négyzetméteres ingatlannak, amit most visszabérelnek. A cégadatok szerint a Sapienza Plus Kft.-t tavaly alapították, tevékenysége pedig „saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése”.

A Sapienza Kft. 2019 januárjában – amit addig az MSZP korábbi pártpénztárnoka, Puch László tulajdonolt – egy új leánycéget alapított az új vezető, Török Ottó vezetésével, ez lett a Sapie­nza Plus. Egyébként magától a Sapienza Kft.-től 2011 és 2019 eleje között az MSZP összesen 411 millió forintért rendelt tanácsokat, elemzéseket és nyomdai szolgáltatásokat.

Januárban Tóth Bertalan végül még egy 7 millió forintos szerződést is kötött a „Google G Suite szoftver licenc viszonteladói értékesítésére, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtására” az Aliz Technologies Kft.-vel.

A Magyar Nemzet megjegyzi azt is, hogy Tóth Bertalan igazi rekorder a megbízási szerződések terén, hiszen csak 2017-ben 67 alkalommal több mint 200 millió forintot költött ilyen célra a számára nyújtott támogatásból. De az is kiemelkedő összegű megbízás volt, amit tavaly márciusban kötött az MSZP a Szociális Demokráciáért Intézet Nonprofit Kft.-vel, mindössze négy hónapra. Ez egy 35 millió forintos elemzői, tanácsadói szerződésről szólt.

OLVASTAD MÁR?

Köszi Index, hogy nincs több liszt a boltban!

Köszi Index, hogy nincs több liszt a boltban!

Aki most bevásárolt két hétre előre, influenza ellen is oltatta magát?

Határsértőket tartóztattak le a görög-török határnál az éjjel

Határsértőket tartóztattak le a görög-török határnál az éjjel

Az gondolom, hogy a magyar miniszterelnök lenne a legboldogabb, ha Görögország fel tudná tartóztatni a kiújult szír konfliktus miatt Európa felé megindult migránsáradatot, amelyet Törökország friss bejelentése szerint már nem tud megállítani. Orbán Viktor fenntartásai sajnos nem alaptalanok.

Gazdagrét kincse ellen fordult Újbuda új DK-s vezetése

Az Újbudai Önkormányzat Gazdasági Bizottsága ellehetetlenítette a Gazdagréti Piac Nagyszeben téri működését. Az új, ellenzéki vezetés olyan döntést hozott, amellyel újra bebizonyította, hogy nem számít neki az emberek véleménye, csakis a saját érdekeit tartja szem előtt.

Titkolja a Soros-NGO, hogy milyen bűnözőnek szereztek újabb milliókat

Titkolja a Soros-NGO, hogy milyen bűnözőnek szereztek újabb milliókat

Nagy hangon tudatta a világgal a Magyar Helsinki Bizottság (MHB) saját honlapján és az Indexen keresztül, hogy egy elítélt csak azután kapta meg Strasbourgban kikényszerített börtönkártérítését, hogy meghalt. A börtönbizniszt leállító törvényjavaslat szavazásának napjára időzített érzékenyítés csak azt az „apróságot” nem emelte ki, hogy a bűnöző még a szabadulása előtt egy másik ügy miatt újabb előzetesbe került, azt pedig máig nem árulták el, milyen bűncselekményeket követett el.

Migránsáradat fenyeget a kiújult szíriai harcok nyomán

Migránsáradat fenyeget a kiújult szíriai harcok nyomán

Ha ismét elszabadul a pokol Szíriában, az nemcsak Oroszország és a NATO szembenállását élezheti ki, de újabb menekültáradatot zúdíthat Európára. Ömer Çelik: a kormányzó Igazság és Fejlődés (AKP) pártjának szóvivője leszögezte, hogy menekültpolitikájuk ugyan változatlan, de többé nincsenek abban a helyzetben, hogy visszatartsák az embertömegeket.

Felülreprezentáltak a kisebbségek a brit televízióban

Felülreprezentáltak a kisebbségek a brit televízióban

Egy friss felmérés szerint a brit televíziós iparban a melegek és etnikai kisebbségek nagymértékben felül vannak reprezentálva, hiába próbálják a haladók ezt tagadni.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére