Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

El kellene olvasni a néppárti javaslat eredeti dokumentumát, mielõtt hülyeséget ír az ember

Sümeghi Lóránt

2019.03.21. 12:00

Nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre méretesebb kommunikációs lufikat próbálnak fújni a bevándorláspárti megmondóemberek, újságírók és politikusok azzal kapcsolatban, hogy márpedig a Fidesz néppárti tagságát büntetésképpen a pártcsalád felfüggesztette. Csakhogy nem ez olvasható a javaslat hivatalos szövegezésében.

Szemmel láthatóan zavarba jöttek tegnap azok a honi és nemzetközi liberálisok, akik heteken át a Fidesz Néppártból való kizárásáról szóló megerősítő hírekre vártak. Miután az újbóli pofára esésük igencsak fájdalmas lehetett, hamar kommunikációs stratégiát váltottak, és mindenáron azon voltak, hogy – a valósággal teljesen ellentétes módon – bebizonyítsák a világnak, hogy

márpedig a Fidesz néppárti tagságát büntetésképpen a pártcsalád felfüggesztette.

Csakhogy a tegnapi néppárti javaslat nyilvánosan elérhető dokumentuma szerint ilyen nem történt.

Ugyanis abban feketén-fehéren le van írva, hogy a Fidesz a Néppárttal együtt közösen megegyezett abban, hogy maga a párt (értsd: a Fidesz) vonja ki magát a tagsággal együtt járó kötelezettségek alól. Egészen pontosan:

az Európai Néppárt elnöksége és a Fidesz közösen egyetért abban, hogy a Fidesz felfüggeszti a tagságát az Európai Néppártban egészen addig, amíg az értékelő bizottság jelentése el nem készül" 

– olvasható a Néppárt honlapján.

Nem véletlenül nyilatkozta azt Orbán Viktor miniszterelnök is a tegnapi hivatalos sajtótájékoztatóján, hogy

mi függesztjük fel a jogaink gyakorlását a Néppártban." 

De hát amint a mellékelt képek illusztrálják, Magyarország és a magyarok "jóakarói" vagy pusztán szakmai alkalmatlanságból, vagy ami sokkal rosszabb, szándékos félretájékoztatás okán a valósággal teljesen ellentétes szalagcímeket, írásokat közöltek a tegnapi eseményekről.


Ausztria példáján keresztül már láttunk ehhez hasonló puccskísérletet Brüsszelben.

Mint ismert, 1999-ben, amikor 30 év után az osztrák szocialisták kiestek a hatalomból, brutális megtorlást indítottak el az akkori felálló bevándorlásellenes FPÖ és az Osztrák Néppárt (ÖVP) koalíciós kormánya ellen. Az összehangolt támadást elsősorban Jörg Haider, az FPÖ pártelnökének személye ürügyén lehetett elindítani. Brüsszelben – a mai napig a Fidesszel szemben is gyakorta alkalmazott – „szélsőjobboldali, kisebbségellenes és rasszista” jelzőkkel illetett FPÖ-re mutatva az egységfrontba tömörült baloldali lobbi elérte, hogy a 14 uniós tagállam Ausztria új kormányával szemben blokádot hirdessen. 

Mindezeken túl akadályozták az osztrák államérdekek teljes körű érvényesülését, képviseletét és gyakorlását is az Európai Unióban annak ellenére, hogy az unió alappillére a tagállamok egymás iránti szolidaritása, valamint az Európai Uniót létrehozó maastrichti szerződés VI. illetve VII. törvénye nem sérült.

Mivel az Ausztria elleni szankciók hosszú távon reálpolitikai szempontok szerint is tarthatatlanok voltak, Brüsszel sürgős kiutat keresett, hogy lehetőség szerint arcvesztés nélkül tudja le az amúgy Ausztriának súlyos tekintély- és pénzveszteséget okozó baloldali puccsot. A megoldást végül a tegnapi eseményekhez hasonlatosan „három bölcs” hozta el: Jochen Frowein német nemzetközi jogász, Martti Ahtisaaria finn diplomata és Marcelino Oreja spanyol diplomata, akik vizsgálóbizottságot alkotva jártak el Ausztria esetében, és meglepő módon végül nem találtak az uniós jogokkal ellentétes gyakorlatot, jogsértést Ausztriában.

OLVASTAD MÁR?

KOMMENTEK BETÖLTÉSE
Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Brutálisan magas az antibiotikumok aránya a szupermarketekben kapható baromfihúsban

Az erről szóló kutatás Németországban látott napvilágot, de a probléma – minden bizonnyal – más európai országokban is fennáll.

A franciák többsége negatívan ítéli meg a migrációt

Egy friss közvélemény-kutatás szerint a franciák többsége úgy véli, hogy ha még több migránst fogadnának be, az fenyegetést jelentene az országukra nézve.

Így szoktatják hozzá a dzsihádhoz az iszlamista csecsemőket

Az Ausztrál Zsidó Egyesület (AJA) hívta fel a figyelmet arra a Twitteren keringő felvétele, melyen egy muszlim férfi gyomorforgató módon próbál egy csecsemőt kondicionálni.

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

Tovább dübörögnek a kvóták: nem akar különbséget tenni menedékkérők és gazdasági bevándorlók között az olasz kormány

A földközi-tengeri migrációs útvonalon érkezők különbségtétel nélküli szétosztását szorgalmazza az új olasz kormány – számolt be az ügyben formálódó nemzetközi megállapodás részleteiről az olasz sajtó hétfőn.

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Varga Judit: bevándorláspárti bosszúhadjárat volt a brüsszeli meghallgatás

Teljes érdektelenségbe fulladt az a brüsszeli meghallgatás, amelyet a szakminiszterek a Magyarországgal szemben indított 7. cikk szerinti eljárásról folytattak.

Javában tombol a píszí véleményterror

Még az olyan híres/hírhedt nagy cégek sincsenek biztonságban, mint a Gucci.

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Folytatódik a cirkusz Budapesten: Puzsér nem tudta elgáncsolni Berki indulását

Puzsér Róberték szerint Berki Krisztián csak visszaélések árán szedte össze a megfelelő számú ajánlást: az NVB szerint viszont nem.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére