Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Éjfélkor megszűnt a veszélyhelyzet, nincs többé vásárlási idősáv

888.hu - MTI

2020.06.18. 07:00

A maszkviselés a tömegközlekedési eszközökön azért még marad.

A Magyar Közlönyben éjfél előtt megjelent a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló rendelet, így szerda éjfélkor véget ért a veszélyhelyzet Magyarországon, mutatjuk a legfontosabb változásokat.

A különleges jogrenddel összefüggésben hozott rendeletek a veszélyhelyzet megszűnésével hatályukat vesztik, így éjféltől kezdve több területen változik az életünk.

Így többek között júliustól ismét szedhetnek parkolási díjat az önkormányzatok, megszűnik az ingyenes parkolás lehetősége. A rendezvényeket tiltó és korlátozó előírások túlnyomó részét eltörlik. A veszélyhelyzet megszűnésével ismét lehet időközi választásokat tartani és népszavazási kezdeményezéseket indítani.

Az év végéig nem kell idegenforgalmi adót fizetni, és a négyszázalékos turizmusfejlesztési hozzájárulás sem terheli a szállásadókat.

A lejárt okmányok 180 napig érvényesek maradnak a veszélyhelyzet megszűnésével.

A törlesztési moratórium továbbra is él, egészen az év végéig csak annak kell fizetni a hitelét, aki külön kéri. Adókötelezettségek teljesítésével kapcsolatos könnyítések is érvényben maradnak: továbbra is szeptember vége marad egy sor adónemnél a fizetési határidő.

Éjféltől a kormány szükség esetén egészségügyi válsághelyzetet rendelhet el, amely járványügyi készültségnek minősül. Ennek idején a betegek ellátása az egészségügyi válsághelyzeti ellátás keretében történik.

A vírus nem tűnt el, így az operatív törzs megmarad és járványügyi bevetési egységet hoznak létre, ez fog közbeavatkozni, ha esetleg valahol újra megjelenik a vírus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére