Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Együttműködik a tiszta verseny megteremtéséért az IM és a GVH

Ányos Miklós

2020.10.08. 21:28

Együttműködési megállapodást írt alá az Igazságügyi Minisztérium (IM) és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), a kooperáció elősegíti a két szervezet szakmai munkáját a tisztességes verseny megteremtése érdekében valamennyi gazdasági szektorra kiterjedően – közölte a versenyhatóság.

A közlemény szerint az együttműködési megállapodás tiszteletben tartja az Országgyűlés alá tartozó GVH működésének függetlenségét, ugyanakkor keretet ad a közös munkának, amit a két fél a tisztességes piaci verseny feltételeinek megteremtése és társadalmi elfogadottságának növelése érdekében végez.

Az együttműködés során kiemelt jelentőséget kap az utóbbi időszak egyik legaktuálisabb, a versenyhatóság által is prioritásként kezelt témaköre: a digitális gazdasággal összefüggő tapasztalatok megosztása, aminek egyik színtere az IM által életre hívott Digitális Szabadság Bizottság. Az együttműködés emellett kitér a nemzetközi szervezetekben, különösen az Európai Bizottság Versenyügyi Főigazgatóságánál folyó szakmai munkával kapcsolatos koordinációra.

„Mivel a versenyjog az Európai Unió egyik legfontosabb és leginkább összehangolt területe, európai ügyekért is felelős miniszterként úgy gondolom, hogy a megállapodás kiemelt jelentőséggel bír mindkét intézmény számára” – mondta Varga Judit igazságügyi miniszter.

A GVH és az Igazságügyi Minisztérium elkötelezett a tisztességes piaci verseny érvényesítése mellett. A partneri együttműködés megfelelő keretet ad ahhoz, hogy a versenyhivatal és a minisztérium szakemberei legjobb tudásukat nyújtva járuljanak hozzá a tisztességes piaci magatartás elterjesztésén keresztül a magyar emberek jólétéhez – idézi a közlemény Rigó Csaba Balázst, a GVH elnökét.

 

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Tőkés László: a román és magyar emlékezetpolitikák különbözősége a napi politikát is megterheli

Tőkés László szerint a román és a magyar emlékezetpolitikának a különbözősége a napi politikát is megterheli a két nép és a két ország viszonylatában. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke a román nemzeti ünnepen szervezett, Trianon a politikai térben című online román-magyar konferencián fejtette ki a véleményét.

A BioNTech és a Pfizer már a vakcinájuk európai engedélyezésére várnak

A BioNTech és a Pfizer már a vakcinájuk európai engedélyezésére várnak

A BioNTech és a Pfizer kedden benyújtotta kérelmét a SARS-CoV-2 koronavírus elleni vakcinájuk európai engedélyezésére. Az amszterdami székhelyű Európai Gyógyszerügynökség (EMA) tájékoztatása szerint a német biotechnológiai cég és az amerikai gyógyszergyártó óriás gyorsított eljárást kért.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére